Ανδρουλάκης: Οι ευθύνες για την επίλυση προβλημάτων έχουν κόμμα, χρώμα και ονοματεπώνυμο

«Η κατάσταση είναι τραγική», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, του θέματος της υλοποίησης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σχετικά με την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

by Times Newsroom

Σχολιάζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού ότι τα προβλήματα δεν έχουν ούτε κόμματα ούτε χρώματα, ανέφερε ότι «οι ευθύνες για τη μη λύση των προβλημάτων έχουν και κόμμα και χρώμα και ονοματεπώνυμο κύριε Μητσοτάκη, διότι δεν είστε φρέσκος πρωθυπουργός».

«Πρέπει πια να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που δεν λύσατε ή έχετε δημιουργήσει», πρόσθεσε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως ό,τι και να πουν από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης απαντάει αλαζονικά πως δεν έχουν θέσεις. «Ξέρουμε ότι έχετε μιντιακούς μηχανισμούς να αποκρύπτετε προτάσεις», συνέχισε, σημειώνοντας ότι στη Βουλή είναι όλοι ισότιμοι.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της κλιματικής κρίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποτελεί ένα «συνεχιζόμενο άλλοθι» για την κυβέρνηση. Προειδοποίησε μάλιστα πως επείγει να αναλάβουμε δράση, διαφορετικά οι επιπτώσεις της θα πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο στη Μεσόγειο.

«Εμείς λέμε ότι η μαγική λέξη είναι η λέξη ”ανθεκτικότητα”, στις υποδομές, στη στρατηγική, ενημέρωση στην κοινωνία για το πώς πρέπει να οικοδομήσουμε την ανθεκτικότητα», είπε, αναφέροντας πως η κυβέρνηση σε αυτο το κομμάτι έχει κάνει τα ελάχιστα και επενδύει μόνο σε δικαιολογίες και συνομωσιολογίες (για πράκτορες, πρόσφυγες, μετανάστες) που υπονομεύουν το ζήτημα και καθυστερούν τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

«Η κυβέρνηση στο θέμα της κλιματικής κρίσης επέλεξε την απαξίωση. Αυτά τα θέματα επιβάλουν συνεννόηση και εθνικές λύσεις. Δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις, αρκείστε σε διαρρυθμίσεις και αλλαγές βιτρίνας», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως στοχεύει να μην αλλάξει τίποτα «για να διατηρούνται μικροεξουσίες θυμίζοντας τον γατόπαρδο».

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στην πολιτική προστασία και στο αρμόδιο υπουργείο, λέγοντας ότι δύο χρόνια μετά είναι ένα υπουργείο κέλυφος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε γιατί μένουν άνεργοι τον χειμώνα οι εποχικοί πυροσβέστες χωρίς να αξιοποιείται η εμπειρία τους στο θέμα της πρόληψης, ενώ ως προς τις πλημμύρες ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει επικαιροποιήσει τους αντιπλημμυρικούς χάρτες επικινδυνότητας.

«Όταν όμως δεν έχεις καν εντοπίσει τους κινδύνους, πώς θα εκπονήσετε ένα συνεκτικό σχέδιο αναβάθμισης και θωράκισης των υποδομών που κινδυνεύουν; Σας το λέει αυτό μόνο η αντιπολίτευση; Σας το λέει όμως και η ολλανδική εταιρεία που προσλάβατε εσείς ο ίδιος: Ότι το μέγεθος της κακοκαιρίας από μόνο του δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τόσο μεγάλη καταστροφή», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης προκαλώντας την αντίδραση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Ανδρουλάκης καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση αλαζονεία. «Βγάλτε τις παρωπίδες αλαζονείας και του 41%, προσβάλλετε τους πολίτες που σας επέλεξαν», τόνισε.

Έκανε επίσης γνωστό ότι προετοιμάζεται ένα συνέδριο για την ανασυγκρότηση του Έβρου και του δάσους της Δαδιάς, ενώ χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι τα περισσότερα εναέρια μέσα, με τις λιγότερες εστίες πυρκαγιάς αλλά τελικά είχε τις περισσότερες καμμένες εκτάσεις. «Είναι προφανές ότι κάτι δεν κάνετε καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com