Από το Τρικουπη-στάν στο Χλωρακι-στάν και το ιταμό τελεσίγραφο στην Κ. Δημοκρατία

Βόμβα μεγατόνων το μεταναστευτικό στα θεμέλια της Κύπρου

by Times Newsroom
  • Σάββας Ιακωβίδης

Το μεταναστευτικό είναι μια απίστευτης καταστρεπτικής ισχύος κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική, δημογραφική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Κύπρου, που απειλεί εφιαλτικά την ασφάλεια, την ευημερία και την επιβίωσή της ως κράτους και ως Ελληνισμού. Πώς αποπυροδοτείται; Έστω και τώρα, με δραστικά μέτρα αποτροπής εισβολής, άμεσης απέλασης, αποκοπής παχυλών επιδομάτων, προειδοποίησης ότι η Κύπρος δεν είναι… Ελντοράτο για τον κάθε παράνομο, επιβολής συντριπτικών ποινών στους διακινητές, τάχιστης διεκπεραίωσης αιτήσεων ασύλου.

Ηεικόνα ήταν πρωτοφανής και όσα λέχθηκαν ανατριχιαστικά: Ένας Σύριος μετανάστης, μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς, έστειλε ιταμό τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, και διατύπωσε αδίστακτα ωμές απειλές. Με αφορμή επεισόδια, την περ. Κυριακή μεταξύ Ελλήνων της Κύπρου και μεταναστών, κατά κύριο λόγο Σύριων, στην κοινότητα Χλώρακας στην επαρχία Πάφου, ο Μοχάμεντ Χατζηχουσεΐν,, ωρυόμενος, προειδοποίησε: «Αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση μέχρι το απόγευμα, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους». Θα ανέμενε κανείς πως, μετά από αυτήν την αφόρητη πρόκληση και εκβιασμό προς το κυπριακό κράτος, ο Σύριος αμέσως θα συλλαμβανόταν, θα δικαζόταν και θα απελαύνετο.

Κι όμως: Το βράδυ της ίδιας μέρας, η Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άννα Προκοπίου-Κουκκίδου, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στ. Παπαθεοδώρου, μετέβησαν στη Χλώρακα και γύρω στις 8 μ.μ. παρακάθισαν σε σύσκεψη, με ποιους; Με τριμελή αντιπροσωπία Σύριων μεταναστών (νόμιμων; παράνομων;), με συμμετοχή του ιταμού εκβιαστή και προπετή Μοχάμεντ, που διατύπωσε τα πιο πάνω! Δηλαδή, το νόμιμο κράτος συσκέφθηκε με έναν μετανάστη που το απείλησε πως, αν μέχρι το απόγευμα δεν έπαιρνε μέτρα για να προστατεύσει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, αυτός και οι ομόθρησκοι, ομοεθνείς του θα γύριζαν την Πάφο ανάποδα και, ουσιαστικά, θα προκαλούσαν μακελειό. Δεν ήταν μόνο αυτό το εξωφρενικό.

Ο εν λόγω Σύριος κατεζητείτο από τις 24 Αυγούστου για υποθέσεις κλοπών, διαρρήξεων και άλλων παρανομιών. Γιατί δεν τον ανακάλυψαν και γιατί δεν τον συνέλαβαν έγκαιρα; Καμία απάντηση. Ο Σύριος διαβουλεύθηκε με την Υπουργό και τον Αρχηγό Αστυνομίας και, μετά τη συνάντηση, με περιπολικό της Αστυνομίας (!) μετέβη στον χώρο συγκέντρωσης ομοεθνών του και περιχαρής τούς ενημέρωσε ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους και ότι, κατ’ ισχυρισμόν του, η Υπουργός θα… απέλυε τον κοινοτάρχη! Μετά από όλα αυτά τα πρωτοφανή κωμικοτραγικά και ανεπίτρεπτα, η Αστυνομία τον ενημέρωσε ότι διεξαγόταν εναντίον του ποινική υπόθεση για όσα είπε δημόσια και ότι υπήρχε ένταλμα σύλληψής του. Συνελήφθη, υπό την επήρεια ναρκωτικών, και κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον αστυνομικού, διαρρήξεις, κλοπές.

Σε ποιο σοβαρό κράτος μια Υπουργός και ένας Αρχηγός Αστυνομίας διαβουλεύονται με έναν εκβιαστή, που στέλνει τελεσίγραφα και απειλεί με αιματοκύλισμα; Ποιο σοβαρό κράτος υποκύπτει σε τελεσίγραφα και απειλές ενός εισβολέα μετανάστη; Μόνο στην Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία ο πρώην Πρόεδρος, Γλ. Κληρίδης, είχε ορθά χαρακτηρίσει ως «μπανανία». Σε αυτήν την μπανανία επελαύνει ασυγκράτητος ένας τρίτος, εφιαλτικός Αττίλας, με την ανοχή και την εγκληματική αδιαφορία κυβερνήσεων και κομμάτων: Η παράνομη μετανάστευση, την οποία η κατοχική Τουρκία συστηματικά, οργανωμένα και μεθοδικά εργαλειοποιεί για να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά το πρότυπο της Αλεξανδρέττας και τώρα της ΒΔ Συρίας, την οποία κατέχει από το 2016.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε «αυστηρές οδηγίες» προς την Υπουργό και τον Αρχηγό Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας. Ο Ν. Χριστοδουλίδης συμμετείχε για εννιά χρόνια στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Αλλά, προφανώς, ήταν αδιάφορος για το διαπραττόμενο μεταναστευτικό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου. Από την άλλη, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ αίφνης ξεσπάθωσαν και απαιτούν μέτρα. Αλλά και τα δύο κυβέρνησαν τον τόπο. Το μεταναστευτικό δεν είναι σημερινό. Από το 1975, επί πρωθυπουργίας Ετζεβίτ, άρχισε ο εποικισμός των κατεχομένων και επί προεδρίας Βασιλείου η εισβολή ξένων στο νησί, δήθεν ως εργατικών χεριών. Η εισβολή παράνομων μεταναστών, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική – Σενεγάλη, Καμερούν, Νιγηρία, Κονγκό, κ.λπ – όπως και από το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, προσέλαβε διαστάσεις ολέθρου τα τελευταία τρία χρόνια. Η Κύπρος μαύρισε κυριολεκτικά από χιλιάδες Αφρικανούς, τους οποίους μεταφέρουν τουρκικές αερογραμμές.

Ο μόνος που διείδε και αναγνώρισε τον μέγιστο κίνδυνο από την εισβολή παράνομων μεταναστών ήταν ο τέως Υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής. Πραγματικά αγωνίστηκε ακούραστα αλλά… χωρίς βοήθεια από τα άλλα υπουργεία και ειδικά από το Υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου προΐστατο ο Ν. Χριστοδουλίδης. Αντί συμπαράστασης και βοήθειας, για να ανακόψει τη μεταναστευτική λαίλαπα, συναντούσε αδιαφορία αν όχι και υπονόμευση των προσπαθειών του από υπουργεία και υπηρεσίες. Μετά τα επεισόδια στη Χλώρακα, αίφνης όλοι ξύπνησαν. Απαιτούν μέτρα, τάχα ανησυχούν, καταγγέλλουν! Η πολιτική υποκρισία, η ανευθυνοϋπευθυνότητα και η παχυλή αδιαφορία είναι αθλήματα που ασκούνται διαχρονικά επιτυχώς στο κυπριακό πολιτικό και κομματικό στερέωμα. Ο γράφων, όπως και άλλοι, εδώ και πολλά χρόνια κρούομεν τον κώδωνα του κινδύνου δημογραφικού αφανισμού του Ελληνισμού της Κύπρου.

Δεν είναι μόνο η Χλώρακα, καζάνι που ήδη έχει εκραγεί. Είναι η Λευκωσία, η Λεμεσός, η Λάρνακα, η Πάφος, η Κοκκινοτριμιθιά, πολλά χωριά και μεγάλες κοινότητες… Στη Λευκωσία, η περιοχή γύρω και στις παρόδους της πασίγνωστης οδού Τρικούπη εμφανίζει εικόνα Βαγδάτης, Λαχώρης, Καμπούλ. Είναι ένα Τρικουπη-στάν όπου το βράδυ είναι επικίνδυνο να κυκλοφορήσει κάποιος. Πολλοί δρόμοι στην εντός των τειχών πόλη εμφανίζουν εικόνα μουσουλμανικών πόλεων. Επεισόδια με συγκρούσεις, μαχαιρώματα, φόνοι, συμπλοκές και διακίνηση ναρκωτικών με πορνεία ή και βιασμούς, είναι συνηθισμένα σε πολλές περιοχές της Κύπρου, ιδιαίτερα στις πόλεις. Κυπριακές Μόρια είναι υπό εκκόλαψη και προσεχή έκρηξη. Η Κύπρος αφρικανοποιείται, μουσουλμανοποιείται και ισλαμοποιείται, αλλά… Ποιος νοιάζεται;

Πριν από 20 τουλάχιστον χρόνια έπρεπε να είχαν ληφθεί αποφασιστικά, κατασταλτικά και σκληρά μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης. Συμφέροντα εργοδοτών, ιδιωτών, με την εμπλοκή δικηγόρων, μεταφραστών και σε συνεργασία με διακινητές και άλλα εγκληματικά στοιχεία, που ασχολούνται με ναρκωτικά, πορνεία και εμπόριο λευκής σαρκός, με την ανοχή κυβερνήσεων, έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο απλώς είναι ζήτημα χρόνου να εκραγεί. Και θα εκραγεί, επειδή κυπριακές κυβερνήσεις και κόμματα δεν συνειδητοποιούν τον εφιάλτη που επικρέμαται πάνω από τον κυπριακό Ελληνισμό. Κατ’ αναλογία πληθυσμού η Κύπρος δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομων μεταναστών, έστω και αν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ισχυρίζεται ότι, τάχα, μειώθηκε το ποσοστό τους.

Το μεταναστευτικό είναι μια απίστευτης καταστρεπτικής ισχύος κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική, δημογραφική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Κύπρου, που απειλεί εφιαλτικά την ασφάλεια, την ευημερία και την επιβίωσή της ως κράτους και ως Ελληνισμού. Πώς αποπυροδοτείται; Έστω και τώρα, με δραστικά μέτρα αποτροπής εισβολής, άμεσης απέλασης, αποκοπής παχυλών επιδομάτων, προειδοποίησης ότι η Κύπρος δεν είναι… Ελντοράτο για τον κάθε παράνομο, επιβολής συντριπτικών ποινών στους διακινητές, τάχιστης διεκπεραίωσης αιτήσεων ασύλου. Η Κύπρος απειλείται με όλεθρο. Το Τρικουπη-σταν και το Χλωρακι-στάν είναι μόνο η θλιβερή, τραγική αρχή…

Πηγή: Σημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com