Αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα» από την συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «όχι» για ψηφοφορία

Προηγήθηκε πρόταση μομφής του Νάσου Ηλιόπουλου στο προεδρείο

by Times Newsroom

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Mετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, πρόταση μομφής κατά του τελευταίου κατέθεσε στο προεδρείο ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά δεν πέρασε.

Στη συνέχεια αποχώρησαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και στελέχη της «Ομπρέλας», γιατί απορρίφθηκε η ψηφοφορία.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο βήμα ανέβηκαν οι Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας προκειμένου να παρουσιάσουν την κοινή πρότασή τους που καταδικάζει τις θέσεις του προέδρου για δημοψήφισμα, σχετικά με τις διαγραφές στελεχών.

Το προεδρείο ζήτησε από τον Διονύση Τεμπονέρα να κατέβει από το βήμα, όπου ήταν μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου. «Ένας – ένας», του είπαν χαρακτηριστικά.

Όταν ανέβηκε στο βήμα η πρώην υπουργός καταχειροκροτήθηκε και από στελέχη της «Ομπρέλας».

«Είναι υπαρξιακό ζήτημα δεν είναι θέμα διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναφορικά με το δημοψήφισμα έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική πρόταση, εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικής, εργαλείο διάλυσης του κόμματος».

«Το κόμμα που το είπατε άρρωστο, είναι το κόμμα που έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση», τόνισε η ίδια.

Στη συνέχεια, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέβηκε στο βήμα και φώναξε: «Δεν γίνεται να ακυρωθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας». Αμέσως μετά ακολούθησαν χειροκροτήματα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη μεριά του τόνισε: «Όργανο είναι η Κεντρική Επιτροπή. Έχω υποστηρίξει το κόμμα του 32,17% και του 3%. Θέλω να σε επιβεβαιώσω θα στηρίξω και το 3% και το 0,3% και αξίες της Αριστεράς».

«Πρέπει να ξέρεις πρόεδρε όταν μιλάς για 5η φάλαγγα… Δεν το έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορεί να γίνει πολιτική συζήτηση με φόβο για λιντσάρισμα και διαγραφή», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο Νίκος Παππάς από τη μεριά του σημείωσε για το δημοψήφισμα: «Δεν τιμά τους αγώνες. Δεν είναι θέμα διαδικαστικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε ψηφοφορία χωρίς συζήτηση, για όσους μείνουν μετά».

Η Όλγα Γεροβασίλη από τη μεριά της σημείωσε: «Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν τεχνικές διαδικασίες θα έλεγα σε αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση είναι πιο ειλικρινές να τα πούμε όλα. Διαφωνώ με το δημοψήφισμα για λόγους αρχής.

Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος είπε: «Η κεντρική επιτροπή δεν μπορεί να συζητάει δυο μέρες όταν υπάρχει αυτή η απειλή. Καταθέτω πρόταση στο προεδρείο να θέσει σε ψηφοφορία πρόταση για πρόταξη αυτής της συζήτησης (σ.σ. δηλαδή για δημοψήφισμα).

Ο Γιώργος Βασιλειαδης από τη μεριά του ήταν ενωτικός, αλλά τόνισε ότι διαφωνεί με το δημοψήφισμα.

Η Ράνια Σβίγκου, υπογράμμισε: «Πρέπει το προεδρείο να ανακοινώσει επιτροπή που θα συσταθεί και εκεί θα δούμε τι προτάσεις θα τεθούν για δημοψήφισμα ή αποκηρύξεις, πριν δούμε τι λέει το κείμενο της απόφασης. Δεν έχουμε ξανακάνει ψηφοφορία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com