Αρένα έγινε η Βουλή – Ο Άρειος Πάγος μπλόκαρε τους “Σπαρτιάτες”

«Η κρίση δυστυχώς είναι ήδη παρούσα απειλώντας ζωές, περιουσίες και κρίσιμες υποδομές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κλιματική κρίση μιλώντας σε εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το πρόγραμμα «Αιγίς». Και πρόσθεσε: «Η πολιτική προστασία δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικής διαμάχης» .

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 24/04/24)

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Μπλίνκεν: ΗΠΑ και Κίνα οφείλουν να χειρίζονται τις διαφωνίες τους «υπεύθυνα» – «Έχουμε υποχρέωση στους λαούς μας —και επίσης στον κόσμο— να χειριζόμαστε τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες μας με υπεύθυνο τρόπο», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν στη Σαγκάη, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
  • Γάζα: Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον Ισραηλινοαμερικανό όμηρο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν – Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ένας Ισραηλινοαμερικανός, ένας από τους ομήρους που έπιασε το παλαιστινιακό κίνημα στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και παραμένει όμηρος στη Γάζα.
  • ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για τη Γάζα βοήθησε, αλλά δεν αρκεί – Η ανώτερη συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για τη Γάζα, Ζίγκριντ Κάαχ, ενημέρωσε χθες Τετάρτη τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στην περιοχή.
  • ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις του Κολούμπια με τους φοιτητές που κατασκήνωσαν διαδηλώνοντας υπέρ των Παλαιστινίων – Το πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων, συμφώνησαν να διαπραγματευτούν για δύο ακόμη ημέρες, πριν από μια ενδεχόμενη πλήρη εκκένωση ενός καταυλισμού εντός της πανεπιστημιούπολης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του πολέμου στη Γάζα.
  • Αϊτή: Το συμβούλιο μετάβασης θα ορκιστεί και θα αναλάβει εντός της ημέρας – Η τελετή της ορκωμοσίας και της ανάληψης των καθηκόντων του λεγόμενου προεδρικού συμβουλίου μετάβασης στην Αϊτή, που αναμενόταν εδώ κι εβδομάδες, θα γίνει το πρωί (τοπική ώρα) στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του απερχόμενου πρωθυπουργού της χώρας Αριέλ Ανρί χθες Τετάρτη.
  • Το Πακιστάν τα έβαλε με την Μαλάλα λόγω της συνεργασίας με την Χίλαρι Κλίντον – Ανώνυμοι και διάσημοι την κατηγόρησαν διότι εμφανίστηκε στο Μπρόντγουεϊ, πλάι στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ —επί των ημερών της οποίας αμερικανικά drones είχαν σκοτώσει επανειλημμένα αμάχους στο Πακιστάν— και διότι δεν τάσσεται εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, αποδίδοντάς της «δυο μέτρα και δυο σταθμά».
  • Β. Μακεδονία: Με διπλάσιο ποσοστό η νίκη της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα στις προεδρικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας – Όλα θα κριθούν στο β’ γύρο – Ο τωρινός πρόεδρος της χώρας υπέστη μεγάλη ήττα
  • Αρένα εγινε η Βουλή Ισπανία: Σκέφτεται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ – Ο Σάντσεθ έκανε την ανάρτηση, αφού έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής. «Χρειάζομαι να σταματήσω και να σκεφτώ», προκειμένου να αποφασίσει, όπως αναφέρει, «εάν πρέπει να συνεχίσω ως επικεφαλής της κυβέρνησης ή να αποποιηθώ αυτήν την τιμή», γράφει ο Σάντσεθ.

Γροθιές στη Βουλή μεταξύ βουλευτών

  • Το περιστατικό: Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα χθες στη Βουλή, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην των Σπαρτιατών) Κωνσταντίνος Φλώρος  γρονθοκόπησε έξω από την αίθουσα της ολομέλειας τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Ακούστηκαν μάλιστα χυδαίες εκφράσεις και κατά πληροφορίες ο Φλώρος φέρεται έκανε και λαβή τύπου ζίου ζίτσου στον Γραμμένο, τον οποίο και έριξε στο έδαφος.
  • Η σύλληψη: Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών), μετά την επίθεση που πραγματοποίησε εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης, σήμερα μετά τη 1 το μεσημέρι, ο βουλευτής θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση μέσα στη Βουλή.
  • Η ιατρική γνωμάτευση: Όσον αφορά τους τραυματισμούς του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίσης βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χύτας, ο κ. Γραμμένος έχει «διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής» καθώς και «άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

Ευρωεκλογές: Εκτός οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

  • Η απόφαση: Το Α1 Τμήμα του Άρειου Πάγου αποφάσισε τη μη συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος Σπαρτιάτες στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, αυτά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στην ευρωκάλπη είναι εν τέλει 31, από τα 46 που είχαν καταθέσει αίτηση, καθώς εκτός των Σπαρτιατών απορρίφθηκε η αίτηση άλλων δεκαπέντε συνδυασμών.
  • Το σκεπτικό: Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, ως πραγματικός αρχηγός του κόμματος των Σπαρτιατών καταγράφεται ο έγκλειστος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης. Με βάση αυτό λοιπόν το δεδομένο, τα μέλη του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έκοψαν ομόφωνα κάθε γέφυρα των Σπαρτιατών προς τις κάλπες των ευρωεκλογών και τη διεκδίκηση της ψήφου των Ελλήνων πολιτών.
  • Η αντίδραση: «Δυνάμεις του σκότους απέκλεισαν τους Σπαρτιάτες από τις Ευρωεκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος για τον αποκλεισμό τους με απόφαση του Αρείου Πάγου. «Τελικά οι δυνάμεις του σκότους με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικράτησαν της ανεξάρτητης σε εισαγωγικά δικαιοσύνης» πρόσθεσε σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής.

Τι είπε η Βίκυ Φλέσσα για τα Τέμπη;

  • «Όλοι μαζί»: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Βίκυς Φλέσσα, που ανέφερε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ότι «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί». Ανάλογη δήλωσε έκανε και για τις φονικές πυρκαγιές του 2018 στην Αττική υπογραμμίζοντας ότι «και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Δεν έχει σχέση με καμία κυβέρνηση».
  • Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ :«Η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της «συλλογικής ευθύνης» που υιοθετεί η κ. Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας. Επιβεβαιώνει ότι κάθε πτυχή της εμπλοκής της ΝΔ σ’ αυτή την τραγωδία οδηγεί στη συγκάλυψη, την πρόκληση και την ύβρη», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ: «Μια ακόμη εκδοχή της συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ακούσαμε σήμερα, την οποία ομολογουμένως δεν είχαμε φανταστεί μέχρι στιγμής», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Γιάννης Καλλιάνος: Καταγγέλλει το νοσοκομείο Αττικόν

  • «Θέλω να ξεμπροστιάσω το σύστημα»: Με ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, καταγγέλει το ΕΣΥ περιγράφοντας τον τρόπο που αντιμετώπισε το δημόσιο νοσοκομείο τον άρρωστο πατέρα του και δηλώνοντας ότι θέλει «να ξεμπροστιάσει το σύστημα» για το χειρισμό της κατάστασης.
  • Τι συνέβη; Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου νοσηλευόταν σε νοσοκομείο μετά από χειρουργείο, όταν η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιπλοκές. Ο αδερφός του, γιατρός στην Κύπρο, τον επισκέφθηκε και αφού εκτίμησε την κατάσταση του ζήτησε να εισαχθεί σε ΜΕΘ. Όμως ο γιατρός και η χειρουργική ομάδα αρνήθηκαν λέγοντας πως «δεν υπάρχει λόγος, είναι καλά».
  • Τι απαντά Αττικόν και Γεωργιάδης: «Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια» δήλωσε σε ανάρτηση του στο Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανακοίνωση στο ίδιο μήκος κύματος εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν».

Αθλητικά

  • Ονειρική εμφάνιση: Ο Ολυμπιακός παίζοντας μπάσκετ για σεμινάριο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επικράτησε 77-75 της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και της πήρε με το «καλημέρα» το πλεονέκτημα έδρας. Γουίλιαμς-Γκος και Κάναν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Μπαρτζώκα.
  • Αγωνία για Πετρούσεφ: Μεγάλη εμφάνιση για τους ερυθρόλευκους πραγματοποίησε και ο Σέρβος ψηλός, ωστόσο λίγο πριν το φινάλε του αγώνα ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο μετά από άτσαλο πέσιμό του στο παρκέ. Ο Πετρούσεφ αποχώρησε υποβασταζόμενος στον πάγκο.
  • Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ: Στο ποδόσφαιρο και τα playoffs της Super League η ΑΕΚ επιβλήθηκε 3-0 του Παναθηναϊκού και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Άρη έχοντας παράπονα για τη διαιτησία, ενώ το ίδιο σκορ είχαμε και στον αγώνα της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com