Bloomberg: Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε μετά τη νέα ήττα της Κυριακής

Τι αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων για την παραίτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

«Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάποτε εξόργισε τους Ευρωπαίους ηγέτες και έθεσε σε κίνδυνο τη συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του, αφού το ποσοστό του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής έπεσε κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του Μαΐου», αναφέρει το Bloomberg.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλαγεί από τα διεθνή προγράμματα διάσωσης που ξεκίνησαν το 2010 και οδήγησαν σε μια περίοδο αυστηρής λιτότητας (…) Προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους των προγραμμάτων που κράτησαν τη χώρα όρθια και μάλιστα έκανε δημοψήφισμα το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Στη συνέχεια αγνόησε τα αποτελέσματά του -τα οποία απέρριψαν συντριπτικά τη λιτότητα, εν μέσω του κλεισίματος των τραπεζών της χώρας για περίπου έναν μήνα- και συμφώνησε σε ένα νέο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Αμέσως μετά, ο Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, ζητώντας από τον κόσμο να του δώσει εντολή να εφαρμόσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης και νίκησε. Στη διάρκεια αυτής της θητείας η Ελλάδα ακολούθησε όλες τις πρόνοιες του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί με τους επίσημους πιστωτές της».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com