Χαμός στην Τουρκία με μοντέλο που φωτογραφήθηκε με την κοιλιά έξω σε τζαμί στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι αποκαλούν τον φωτογράφο «προδότη»

by Times Newsroom

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις στην Τουρκία από την φωτογράφηση που έκανε μοντέλο υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Μπιλάλ Κισά στο μεγαλύτερο τζαμί της Άγκυρας. Οι Τούρκοι θεωρούν απαράδεκτη την εμφάνιση του μοντέλου καθώς δεν αρμόζει για γυναίκα που βρίσκεται σε τζαμί.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Instagram αλλά στη συνέχεια «κατέβηκαν» το μοντέλο ποζάρει στο τζαμί Kocatepe και φορά ένα κοντομάνικο που αφήνει έξω την κοιλιά του, ένα λευκό μαντίλι, ένα ροζάριο. Οι συλλήψεις έγιναν αφού ο σκηνοθέτης και το μοντέλο στοχοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω των φωτογραφιών, με κάποιους να τις περιγράφουν ως «ακατάλληλες» και ως πράξη ασέβειας προς το Ισλάμ λόγω των ρούχων του μοντέλου, που άφησαν εκτεθειμένο μέρος του σώματός της.

Οι μουσουλμάνοι ή όσοι επισκέπτονται τα τζαμιά πρέπει να φορούν φαρδιά και καθαρά ρούχα που δεν αποκαλύπτουν το σχήμα του σώματος ή δεν εκθέτουν το σώμα. Οι μουσουλμάνες συνήθως φορούν επίσης μαντίλα. Ο φωτογράφος είπε πως η συγκεκριμένη φωτογράφιση είχε ως σκοπό να προσελκύσει τους ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα τζαμιά και να τους δείξει ότι μπορούν να βρουν την ηρεμία σε ένα τζαμί.

Ο Κίσα είπε ότι ανησυχεί για τις οργισμένες αντιδράσεις, καθώς οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να τον αποκαλούν «προδότη». Υπό την κυριαρχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με ισλαμικές ρίζες, είναι σύνηθες φαινόμενο οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υποβάθμιση των θρησκευτικών αξιών, μεταδίδει το turkishminute.com.

Πέρυσι, η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Σεζέν Ακσού αντιμετώπισε νομικές διαδικασίες λόγω των στίχων ενός από τα τραγούδια της από το 2017 με την κατηγορία της υποβάθμισης των θρησκευτικών αξιών. Το τραγούδι, με τίτλο «Living Is Something Amazing», περιελάμβανε μια πρόταση που έλεγε, «Πες γεια σε εκείνον τον αδαή Αδάμ και την Εύα», που θεωρήθηκε προσβολή των θρησκευτικών αξιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com