Δεν θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2024 στη Γερμανία – Οι κυβερνητικοί εταίροι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν

Απέτυχε το σχέδιο του Όλαφ Σολτς

by Times Newsroom

Απέτυχε το σχέδιο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς για έγκριση του προϋπολογισμού του 2024 πριν από το τέλος του έτους. Οι κυβερνητικοί εταίροι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD), ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) συνεδρίαζαν ως αργά χθες το βράδυ, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Το πρόβλημα με τον προϋπολογισμό της Γερμανίας προέκυψε όταν το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη διοχέτευση 60 δισεκατομμυρίων ευρώ στο «Ταμείο για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό», τα οποία αρχικά προορίζονταν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Με την ψήφιση του προϋπολογισμού σε εκκρεμότητα, το νέος έτος θα καλύπτονται αυτόματα μόνο οι υποχρεωτικές δαπάνες του κράτους, μισθοί, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Οι υπόλοιπες δαπάνες θα υποβάλλονται προς έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάτγια Μαστ ενημέρωσε τους βουλευτές με εμπιστευτικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα. «Αν και έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε, ο προϋπολογισμός για το 2024 δεν μπορεί να ψηφιστεί εγκαίρως φέτος», ανέφερε η κυρία Μαστ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com