Διεθνής αναγνώριση για τέσσερα Μέλη ΔΕΠ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς στα ερευνητικά πεδία τους

by Times Newsroom

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) εκπροσωπείται και το 2022 από τέσσερα (4) μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του στη λίστα των κορυφαίων ερευνητών διεθνώς με βάση την απήχηση του δημοσιευμένου έργου τους τους (World’s Top 2% Scientists List). Η διεθνής αυτή αναγνώριση αφορά τον Καθηγητή Μιχαλίνο Ζεμπύλα (Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής»), τον Καθηγητή Γιάννη Μανωλόπουλο (Κοσμήτορα Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, τον Αναπλ. Καθηγητή Αντώνη Ζορπά (επικεφαλής Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας) και την Αναπλ. Καθηγήτρια Jahna Otterbacher (επικεφαλής Ερευνητικού Κέντρου για την Αλγοριθμική Διαφάνεια CyCAT). Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων συγκαταλέγονται ελάχιστες γυναίκες από την Κύπρο και η Δρ Otterbacher είναι η μία από τις πέντε στη λίστα που κατατάσσει τους επιστήμονες με βάση το έργο στο σύνολο της καριέρας τους. Πρόκειται για αξιολόγηση και διεθνή κατάταξη που λαμβάνει υπόψη βιβλιομετρικά δεδομένα του δημοσιευμένου έργου πέραν των 7 εκ. επιστημόνων ανά τον κόσμο, την οποία δημοσιεύει ο Καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης του Πανεπιστημίου του Stanford, με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators, October 2023 data update».

CΑREER-LONG Data

Μέλος ΔΕΠ

Επιστημονικό Πεδίο

Κατάταξη σε όλα τα Επιστημονικά πεδία

(all citations)

Κατάταξη στο υπο-πεδίο

[σύνολο επιστημόνων πεδίου]

Μιχαλίνος Ζεμπύλας

Εκπαίδευση

8.406

27 [87.102]

Γιάννης Μανωλόπουλος

Τεχνητή Νοημοσύνη

197.192

3.916 [351.955]

Αντώνης Ζορπάς

Επιστήμες Περιβάλλοντος

84.536

502 [99.567]

Jahna Otterbacher

Τεχνητή Νοημοσύνη

275.447

5.633 [351.955]

Στην επικαιροποιημένη κατάταξη, η οποία δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2023 από τον έγκριτο επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier, συμπεριλαμβάνονται οι 100.000 κορυφαίοι ερευνητές στον κόσμο σε 22 επιστημονικά πεδία και σε 174 υπο-πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων ερευνητών εκάστου επιστημονικού πεδίου, καθόλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους. Στην κατάταξη λαμβάνεται υπόψη σειρά παραμέτρων, όπως ο αριθμός των πρωτότυπων επιστημονικών δημοσιεύσεων, η απήχηση και ο αντίκτυπος των εργασιών στην επιστημονική κοινότητα, οι ετεροαναφορές που έχουν λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων SCOPUS, κ.ά.

Ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής συγχαίρει θερμά τους καθηγητές Ζεμπύλα, Μανωλόπουλο, Ζορπά και Otterbacher για τη σημαντική αυτή διάκριση και για τη διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού τους έργου, η οποία περιποιεί τιμή και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com