Δημοσιογράφος από τη Χειμάρρα: Θα δημιουργηθεί ελληνικό κόμμα στην Αλβανία για την προστασία της μειονότητας

Σύμφωνα με τον Μάρκο, η δημιουργία αυτού του κόμματος, αν και αυτή τη στιγμή είναι μόνο ως ιδέα, θα συγκέντρωνε ολόκληρη την ομογένεια που ζει στη Χειμάρρα και όχι μόνο, σε ένα κόμμα για να τους εκπροσωπήσει στο αλβανικό κοινοβούλιο.

by Times Newsroom

Καλεσμένος σε εκπομπή αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού,  ο δημοσιογράφος Σταύρη Μάρκο προέβη μια εντυπωσιακή δήλωση, όπου ανέφερε ότι αναμένεται να δημιουργηθεί νέο κόμμα στην Αλβανία που θα εκφράζει την ελληνική μειονότητα.

Σύμφωνα με τον Μάρκο, η δημιουργία αυτού του κόμματος, αν και αυτή τη στιγμή είναι μόνο ως ιδέα, θα συγκέντρωνε ολόκληρη την ομογένεια που ζει στη Χειμάρρα και όχι μόνο, σε ένα κόμμα για να τους εκπροσωπήσει στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Όπως είπε, το κόμμα αυτό θα αξιοποιήσει τη σημαντική πολιτική δύναμη που εκπηγάζει από τους Έλληνες στην Αλβανία.

«Νομίζω ότι θα υπάρξει μια νέα κίνηση για την ενοποίηση του ελληνικού παράγοντα, της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Σε κάποιο βαθμό θα έχουμε ένα νέο σχηματισμό, ίσως ένα νέο κόμμα, που θα αποτελείται από την ομογένεια, κάτι που έχει συζητηθεί εδώ και χρόνια», τόνισε ο δημοσιογράφος Σταύρη Μάρκο.

«Μάλλον θα έχουμε πολύ περισσότερα νέα πράγματα όπως το βλέπω, γιατί βλέπουμε τον ελληνικό παράγοντα να αποδυναμώνεται. Θα δημιουργηθεί ένα ελληνικό κόμμα, όπως είναι τα αλβανικά πολιτικά κόμματα στα Σκόπια, το Μαυροβούνιο ή όπως τα σερβικά κόμματα στο Κοσσυφοπέδιο. Η Ελλάδα διατήρησε την Ομόνοια, η οποία ήταν πολιτική οργάνωση και όχι κόμμα, διατηρώντας έτσι χαμηλά επίπεδα εκπροσώπησης στο αλβανικό κοινοβούλιο».

Η Ελλάδα πάντα καυχιόταν ότι έχει εκπροσώπους από το ένα κόμμα στο άλλο και ήδη χτίζεται μια στρατηγική που οι πολίτες που είναι μέλη της ελληνικής κοινότητας, ίσως για να προστατεύσουν την επικράτειά τους, την περιουσία τους όπως συμβαίνει στη Χειμάρρα, θα ομαδοποιηθούν πολιτικά ως μονόδρομος να έχει αξιοπρεπή εκπροσώπηση στο αλβανικό κοινοβούλιο, είπε ο κάτοικος της Χειμάρρας τονίζοντας ότι η ιδέα αυτή μπορεί να υλοποιηθεί μετά την άνοιξη.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com