Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια μαστίζει τη χώρα – Συνάντηση Μητσοτάκη & Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Για τις 13 Μαΐου κλείδωσε το ραντεβού του πρωθυπουργού στην Αγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σήμερα θα επισκεφθεί τη Λέσβο.

by Times Newsroom

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ χτύπησε το Ιράν – Τι απαντά η Τεχεράνη – Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα επιδρομή στο Ιράν σε ανταπόδοση για την ιρανική επίθεση εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
  • Κρίση στην Αϊτή: Οι ΗΠΑ απελαύνουν πάνω από πενήντα Αϊτινούς – Πάνω από πενήντα Αϊτινοί που βρίσκονταν παράτυπα στις ΗΠΑ απελάθηκαν χθες Πέμπτη από τις αμερικανικές αρχές, οδηγήθηκαν πίσω στη χώρα τους, μεγάλο μέρος της οποίας λυμαίνονται πάνοπλες συμμορίες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης της Αϊτής.
  • Σμίχαλ: Η Ουκρανία θα λάβει όπλα και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ εντός εβδομάδων μετά την έγκριση του Κογκρέσου – Ο ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ εξέφρασε ικανοποίηση χθες Πέμπτη για την πρόοδο που σημειώνεται στο Κογκρέσο όσον αφορά το πακέτο στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας 61 δισ. δολαρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία, που εκκρεμεί να εγκριθεί εδώ και μήνες.
  • Σκωτία: Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της Στέρτζον – Χιλιάδες στερλίνες «έκαναν φτερά» – Όπως μεταδίδει το BBC, sτην ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία δεν κατονομάζεται ο Μάρελ, αναφέρεται ότι ανακρίνεται 59χρονος που συνελήφθη εκ νέου στο πλαίσιο της έρευνας για το κόμμα SNP. Η προηγούμενη φορά που συνελήφθη ο 59χρονος Μάρελ ήταν τον Απρίλιο του 2023. Εκπρόσωπος του SNP αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ανάρμοστο «σε αυτό το στάδιο».
  • Ιρλανδία: Δικαιώθηκαν 43 χρόνια μετά την τραγωδία οι συγγενείς των νέων που σκοτώθηκαν σε φωτιά σε κλαμπ στην Ιρλανδία – Σαράντα και πλέον χρόνια μετά τη φονικότερη πυρκαγιά της Ιρλανδίας σε ένα νυχτερινό κέντρο, δικαστήριο του Δουβλίνο δικαίωσε σήμερα τις οικογένειες των θυμάτων που έδωσαν έναν μακρύ δικαστικό αγώνα για να αποδείξουν ότι δεν έφταιγαν οι δικοί τους άνθρωποι για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 48 νέους.
  • Παλαιστινιακό: Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ – Δάκρυσε ο πρεσβευτής Ριάντ Μανσούρ- Η απόρριψη του αιτήματος «δεν θα τσακίσει τη θέλησή μας, ούτε θα σταματήσει την αποφασιστικότητά μας»
  • G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα – «Ενισχύει την πολεμική μηχανή της Ρωσίας» – Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι διαπιστώνουν εδώ και μήνες τη μεταφορά εξοπλισμού από την Κίνα προς τη Ρωσία

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια το μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες

  • Η δημοσκόπηση: Προς τη λάθος κατεύθυνση θεωρεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πως κινείται η χώρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA. Ως σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες καταγράφονται η ακρίβεια (33%), η οικονομία (27%), η κρίση θεσμών (7%), η εγκληματικότητα 6% και η ανεργία (5%).
  • Η εκτίμηση ψήφου: Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,4%, το ΠαΣοΚ 12,0%, το ΚΚΕ 9,8%, η Ελληνική Λύση 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, η ΝΙΚΗ 3,6% και η Νέα Αριστερά 3,1%.
  • Ο «κανένας»: Όσον αφορά την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με 35%, ενώ πολύ κοντά του σε δημοφιλία είναι η απάντηση «κανένας» με με 33%. Ακολουθούν Στέφανος Κασσελάκης (9%), Κυριάκος Βελόπουλος (5%), Νίκος Ανδρουλάκης (5%) και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (4%).

Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

  • Η συνάντηση: Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου.
  • Το θαλάσσιο πάρκο: Σχετικά με το ζήτημα για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο, που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες μεταξύ των δύο χωρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Από εκεί και πέρα μου προκαλεί και εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας για μία πρωτοβουλία που έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα».
  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις: Αναφερόμενος στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «δε θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη, οδηγεί αυτόματα στην υπόθεση εργασίας ότι βασικές θέσεις της Τουρκίας όσων αφορά το κρίσιμο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο έχουν αλλάξει».

Ισραήλ: Σε αναμονή μετά την επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου

  • Η συζήτηση: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να αποφάσισε να μην θέσει σε εφαρμογή προεγκεκριμένα σχέδια για τη διεξαγωγή πληγμάτων αντιποίνων στο Ιράν, μετά από τηλεφωνική συζήτηση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ, ο βασικός σύμμαχος του Ισραήλ, δεν επιθυμούν πόλεμο με το Ιράν και κατέστησαν σαφές πως δεν θα συμμετείχαν σε οποιαδήποτε ισραηλινή ανταπόδοση.
  • Η αναδίπλωση: Σε αναθεώρηση του «πυρηνικού δόγματος» ενδέχεται να προχωρήσει το Ιράν έπειτα από τις ισραηλινές απειλές, δήλωσε ο διοικητής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης δημιουργώντας ερωτηματικά για τον πάγιο ισχυρισμό της Τεχεράνης ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει στρατιωτικούς σκοπούς.
  • Η διάψευση: Τον ισχυρισμό ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» στο Ισραήλ να εισβάλει στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας με αντάλλαγμα τη δέσμευση του Τελ Αβίβ να προβεί σε περιορισμένα αντίποινα κατά του Ιράν, αρνείται κατηγορηματικά ο Λευκός Οίκος με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ να κάνει λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα.

Εκπνέει η προθεσμία εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ

  • Η προθεσμία: Λήγει σήμερα, Παρασκευή 19/04, η προθεσμία για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE και του myAADEapp, από τους φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις που θέλουν να εισπράξουν στο ακέραιο την επιστροφή φόρου που δικαιούνται, προτού «τρέξει» ο επόμενος μαζικός συμψηφισμός από την ΑΑΔΕ. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για πληρωμή μέσω web banking εξέπνευσε χθες, 18/04.
  • Οι δόσεις: Ο φετινός ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το τέλος Απριλίου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται έκπτωση, ενώ κάθε μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10 ευρώ. Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα εξόφλησης σε έως και 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις, εντάσσοντας την οφειλή στην πάγια ρύθμιση.
  • Οι διορθώσεις: Στη διάθεση των ιδιοκτητών ακινήτων βρίσκεται και η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για διορθώσεις λαθών στο Ε9, όπου μπορούν να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις, εάν έχουν διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις σε θέματα ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας, ποσοστά συνιδιοκτησίας ή ακόμα και στον όροφο του ακινήτου, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Μετά την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ «ξεφουσκώνοντας» έτσι το αρχικό εκκαθαριστικό.

Αθλητικά: Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 την Φενέρμπαχτσε

  • Τεράστια πρόκριση: Με ήρωα τον Κώστα Τζολάκη ο οποίος απέκρουσε τρεις εκτελέσεις των παικτών της Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Conference League.
  • Το μήνυμα του Μαρινάκη: Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του. «Όλοι μαζί ενωμένοι δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, του νικητή του Ολυμπιακού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων.
  • Επόμενη αντίπαλος η Άστον Βίλα: Στους «4» οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα η οποία με την σειρά της απέκλεισε στα πέναλτι την Λιλ. Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου και ο δεύτερος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 του μήνα. Στον άλλον ημιτελικό θα κοντραριστούν η Φιορεντίνα με την Μπριζ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com