Ε. Βενιζέλος: Αυτονόητη η αποχή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου από τις διαδικασίες για το κόμμα Κασιδιάρη

«Θεσμικά αδιανόητος ο δημόσιος διάλογος για το θέμα»

by Times Newsroom

Άμεση και ξεκάθαρη θέση πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη δήλωση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, αλλά και την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για την τροπολογία που αφορά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο έμπειρος συνταγματολόγος τονίζει ότι είναι «αυτονόητη η αποχή του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου από τις διαδικασίες», σημειώνοντας ότι είναι «θεσμικά αδιανόητος» ο διάλογος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά η σχετική δήλωση:

«Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας (ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη (άρθρα 8 και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ).

Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com