Εισήγηση για ενοχή Πισπιρίγκου – “Αχτύπητη” η ακρίβεια – Παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ, αγκάθι η ακρίβεια, διχασμός για τα ομόφυλα ζευγάρια

by Times Newsroom

Το σκίτσο είναι του Κώστα Μητρόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ, 25/11/2023)

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Κρίστερσον: «Σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τη Συμμαχία»
  • Ρωσία: Αντιπροσωπεία των Χούθι επισκέφθηκε τη Μόσχα και συζήτησε με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών την «ανάγκη να ενταθούν οι διεθνείς προσπάθειες για να ασκηθούν πιέσεις» στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών της Υεμένης.
  • Χαμάς: Θα τηρήσει μια εκεχειρία στη Γάζα εάν το Διεθνές Δικαστήριο τη ζητήσει και το Ισραήλ τη σεβαστεί – Οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, το οποίο επιλύει τις διαφορές μεταξύ χωρών, είναι νομικά δεσμευτικές και οριστικές. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς δεσμεύτηκε να τηρήσει μια εκεχειρία αν τη ζητήσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υπό τον όρο το Ισραήλ να τη σεβαστεί επίσης.
  • Τουρκία: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασσφαλείας – Αναφορά στη Συνθήκη του Μοντρέ για το καθεστώς των Στενών στην παράγραφο που αφορά στις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν γίνεται κάποια αναφορά στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν.
  • Ακτιβίστριες διέκοψαν λειτουργία χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου, διαμαρτυρόμενες για τις ταυρομαχίες – Ακτιβίστρια φορούσε μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν «Σταματήστε να ευλογείτε τις ταυρομαχίες». Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από τον πάπα Φραγκίσκο ή τον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, τον πνευματικό ηγέτη της Αγγλικανικής Εκκλησίας ο οποίος ήταν επίσης παρών. Τη λειτουργία παρακολούθησαν περίπου 1.500 άνθρωποι.
  • New York Times: Το Κογκρέσο ζητά το έγγραφο της Τουρκίας με τη δέσμευση της για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο – Πρόσβαση στο έντυπο – επιστολή με το οποίο η Τουρκία διαβεβαιώνει πως σκοπεύει να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα στο Αιγαίο, φέρεται να ζητά το αμερικανικό Κογκρέσο, μεταξύ άλλων, προκειμένου να εγκρίνει άμεσα την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην γείτονα χώρα.
  • Ρόμπερτ ντε Νίρο: Είμαι ένας 80χρονος μπαμπάς και είναι υπέροχο – Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο μίλησε με υπερηφάνεια για την κορούλα του σε μια νέα συνέντευξη, όπου χαρακτήρισε «υπέροχο» το να είναι πατέρας στα 80 του χρόνια.
  • ΗΠΑ: Η Αλαμπάμα για πρώτη φορά στα χρονικά εκτέλεσε θανατοποινίτη προκαλώντας του ασφυξία με εισπνοή αζώτου – Είχε γίνει αποτυχημένη προσπάθεια να εκτελεστεί με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα τον Νοέμβριο του 2022
  • Δημοπρασία: Σε ιδιωτική συλλογή βρέθηκε χαμένος πίνακας του Γκούσταφ Κλιμτ – Η ιδιοκτήτρια του πέθανε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης – Πρόσφατα βρέθηκε ένας χαμένος πίνακας του ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ και αναμένεται να πουληθεί σε δημοπρασία στις 24 Απριλίου, ενώ ενδέχεται η τιμή του να αγγίξει εκατομμύρια δολάρια.
  • Ισραήλ κατά ΠΟΥ: Δεν μιλάμε για ανικανότητα αλλά για αθέμιτη σύμπραξη με τη Χαμάς υποστηρίζοντας ότι αγνόησε τις ισραηλινές αποδείξεις ότι η παλαιστινιακή οργάνωση χρησιμοποιούσε τα νοσοκομεία της Γάζας «για τρομοκρατικούς σκοπούς». – «Ο ΠΟΥ επέλεξε να κλείσει τα μάτια, θέτοντας σε κίνδυνο εκείνους που υποτίθεται ότι προστατεύει»

Εισαγγελέας: Ένοχη η Πισπιρίγκου – Πάνω από 10 ώρες διήρκησε η τοποθέτησή της

  • Η εισήγηση: Σε περισσότερες από δέκα ώρες η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, με πρώτη «ύλη» το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας και τις καταθέσεις των μαρτύρων διατύπωσε χθες το δικό της «κατηγορώ» εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου, εισηγούμενη την ενοχή της.
  • Η κριτική: Η κυρία Σπυριδωνίδου σχολίασε ιδιαίτερα την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη στο Καραμανδάνειο την πρώτη ανακοπή.«Θα έπρεπε οι φωνές της να έχουν σηκώσει την Πάτρα στο πόδι» είπε. Ασκώντας ιδιαίτερα σκληρή κριτική ως προς τις συμπεριφορές της 35χρονης απέναντι στην Τζωρτζίνα, η εισαγγελέας είπε για τη μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και τις νοσηλείες της πως «η Τζωρτζίνα ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί, ήταν μια ηρωίδα».
  • Η εμμονή: Η εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη βρέθηκε πολλές φορές στο πρώτο πλάνο της εισαγγελικής αγόρευσης, η οποία επισήμανε πως η κατηγορούμενη αδιαφορούσε για οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πρώην άντρα της, ακόμα και όταν έπρεπε να είναι κοντά στο παιδί της . «Σε πρώτη μοίρα ήταν ο εαυτός της, όχι το παιδί της. «Εμένα ποιος με σκέφτεται» έλεγε στα μηνύματα, όχι το παιδί της που είχε εγκεφαλοπάθεια» σχολίασε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

  • Η παραίτηση: Εκτός Βουλής έθεσε εαυτόν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αφήνοντας την πολιτική για τη δικηγορία. Όπως έγραψε ο ίδιος στην ανακοίνωση της παραίτησής του, «στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει».
  • Οι διευκρινίσεις: Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας απάντησε σε συνέντευξή του στα σενάρια που διακινούνται για τους λόγους της παραίτησής του. Συγκεκριμένα, για το σενάριο που κυκλοφόρησε πως παραιτήθηκε επειδή δεν θέλει να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε ότι ήταν από εκείνους που είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.
  • Ο αντικαταστάτης: Τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας θα διαδεχθεί ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών από τη «γαλάζια» λίστα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Η ακρίβεια καίει τους πολίτες – «Ναι» στον γάμο των ομοφύλων από την πλειοψηφία

  • Η δημοσκόπηση: Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό, καθώς στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 35,2%, την ίδια ώρα που το ΠαΣοΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος με 12,1%. Στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 10,3% και ακολουθούν Ελληνική Λύση 8,2%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Σπαρτιάτες 3,2%, Νέα Αριστερά 3% και ΝΙΚΗ 2,8%.
  • Η ακρίβεια: Μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, παραμένει με μεγάλη διαφορά η ακρίβεια. Συγκεκριμένα, το 44% των ερωτηθέντων την τοποθετεί στην κορυφή των προβλημάτων, ενώ το 23% επιλέγει την οικονομία. Στο 4% η ανεργία και στο 3% η εγκληματικότητα ακολουθούν.
  • Γάμος ομοφύλων: Όσον αφορά το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ, με το 62% να δηλώνει πως συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, ενώ διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί το 36%. Όσον αφορά το δικαίωμα της τεκνοθεσίας όμως, οι πολίτες είναι αρνητικοί σε ποσοστό 69%.

Οι εξελίξεις για τη δολοφονία στο Μεσολόγγι

  • Οι εξελίξεις: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, με την υπόθεση πλέον να χαρακτηρίζεται από δύο σκέλη, αυτό που αφορά την ανθρωποκτονία αλλά και σε αυτό που, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνδέεται με υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.
  • Το τρίτο πρόσωπο:  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το κινητό ενός ακόμα άνδρα, ο οποίος συνομίλησε με τον Μπάμπη αλλά είχε σβήσει μέρος της συνομιλίας τους.
  • Ο κρεοπώλης: Την ίδια ώρα οι Αρχές προσπαθούν να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τον 50χρονο κρεοπώλη ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο λύγισε το πρώτο βράδυ που πέρασε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αθλητικά

  • Ο Ολυμπιακός: Αν και πάλεψαν σκληρά, παρά τις σημαντικές απουσίες, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να επικρατήσουν της Ρεάλ στη Μαδρίτη και γνώρισαν την ήττα με 90-85.  Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου με 25 πόντους (6 τρίποντα).
  • Ο Παναθηναϊκός: Σε κακό βράδυ βρέθηκαν οι πράσινοι, αν και είχαν και εκείνοι σημαντικές απουσίες, απέναντι στη Μακάμπι στο ουδέτερο Βελιγράδι, το οποίο χρησιμοποιούν για έδρα, λόγω του πολέμου, οι Ισραηλινοί. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 90-75 σε μια ήττα που ήταν η πρώτη μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης.
  • Η συνέχεια:  Την ερχόμενη Τρίτη ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τετάρτη την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com