ΕΜΥ: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη παρουσιάζει ο καιρός.

by Times Newsroom

Με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, σημειώνει ότι για σήμερα, Κυριακή, χρειάζεται συνολικά προσοχή σε ολόκληρη σχεδόν τη Δυτική Ελλάδα καθώς τα φαινόμενα θα πλήξουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά.

«Σταδιακά έντονες βροχές θα έχουμε σε ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

Όπως τονίζει, με τη διέλευση του μετώπου θα ενισχυθούν περαιτέρω οι άνεμοι οι οποίοι ήδη από το απόγευμα της Κυριακής φτάνουν στο Κεντρικό και ΒΑ Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ .

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για την κακοκαιρία. Ήδη στο Αιγαίο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο με ένταση 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται για σήμερα τοπικές βροχές ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ειδικότερα, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν άπό νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com