Ένοπλες Δυνάμεις: Ειδικό μισθολόγιο από το 2024 – Όλες οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Την οδύνη του για τα θύματα από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα (7/2/2023) στη Βουλή.

by Times Newsroom

Ανακοίνωσε ότι έρχεται ειδικό μισθολόγιο στις ειδικές δυνάμεις και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην καταστροφή από το σεισμό στην Τουρκία.

Τόνισε ότι μετά την επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα μας είναι στην διάθεση των τουρκικών αρχών για να συνδράμει όπου χρειαστεί. Είναι βέβαιο ότι εκτός από το C130 θα χρειαστεί κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για να ανταπεξέλθει η Τουρκία και η Συρία σε αυτή την καταστροφή.

Μια τέτοια καταστροφή δείχνει πόσο σημαντικό είναι να επενδύουμε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας, είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην συζήτηση για το νομοσχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων σημείωσε ότι είμαστε μια σεισμογενής χώρα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα δυο στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που χάθηκαν και τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες ενώθηκαν σε ένα περήφανο πένθος.

Αυτό το κλίμα σύμπνοιας, είπε θα έπρεπε να κυριαρχεί και σε άλλα ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθεί τόσο για τοι μισθολογικό των ενόπλων δυνάμεων όσο και για την διάταξη Κασιδιάρη. Όπως είπε έρχεται να απαντήσει σε δέσμη αιτημάτων και εκκρεμοτήτων. Στην σταδιοδρομία, τις αποδοχές και την περίθαλψη των στρατιωτικών.

Μεταξύ άλλων: συστήνονται επίσης λογαριασμοί πρόνοιας στον στρατό ξηράς και έτσι καλύπτονται υγειονομικές δαπάνες των ίδιων και των οικογενειών τους και δαπάνες και φάρμακα θα συνταγογραφούνται από τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης όσον αφορά στο Μετοχικό ταμείο Στρατού οι μερισματούχοι θα μπορούν να πάρουν έκτακτο μέρισμα. Καταργούνται οι μειώσεις του 2012 για τους δικαιούχους του Ταμείου και το ΝΙΜΤΣ θα δέχονται για νοσηλεία και υπαξιωματικούς και της ΕΛΑΣ. Αποζημίωση επίσης θα δίνεται και στο προσωπικό εξουδετέρωσης μηχανισμών και επίσης από τις συντάξεις των αποστράτων και του πολιτικού προσωπικού καταργείται η παλιά παρακράτηση. Εξορθολογίζεται επίσης η επαγγελματική διαδρομή των ενστόλων. Οι μακράς θητείας θα αποστρατεύονται με το βαθμό του λοχαγού.

Αλλαγές επίσης γίνονται στην Εθνοφυλακή που εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της και στις τάξεις της θα μπαίνουν οι γυναίκες.

Ο πρωθυπουργός, είπε ακόμα ότι όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται κάπως τεχνικά αλλά φανερώνουν αυτό που έχει επισημανθεί ότι υπήρχαν χρόνιες αγκυλώσεις που ταλαιπωρούσαν το στράτευμα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εδώ και μήνες έχει θεσπιστεί η αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση και η μη φορολόγηση των επιδομάτων των ιπταμένων και υποβρυχίων αποστολών. Επίσης, ειδικό επίδομα λαμβάνουν όσοι υπηρετούν σε πλοία αποστολής.

Έγιναν επίσης οργανωτικές μεταβολές που έφεραν μισθολογικές διορθώσεις, είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για μέτρα άνω των 240 εκατομμυρίων και απέχουμε ακόμα από εκεί που θέλουμε να είμαστε, σημείωσε. Αλλά πρόσθεσε ότι γίνονται αυτά που μπορούμε και αντέχει η χώρα. Αυτό το αναγνωρίζουν πρώτοι αυτοί που φορούν το εθνόσημο. Θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο για τις ένοπλες δυνάμεις από 01/01/2024.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com