Επικοινωνία Ερντογάν-Μητσοτάκη: Τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη – Συμφώνησαν να συναντηθούν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

by Times Newsroom

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Εδώ και πολύ καιρό, οι δύο ηγέτες είχαν εκφράσει την πρόθεση τους να έχουν συνάντηση στο Βίλνιους, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο, καθώς και η γειτονική χώρα ανέμενε το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει πολλές φορές σε δηλώσεις του, την επιθυμία του να δει τον πρόεδρο της Τουρκίας, στον οποίο αναμένεται να θέσει -μεταξύ άλλων- και το ζήτημα των τουρκικών παρεμβάσεων στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

“Πράγματι υπήρχε τους τελευταίους μήνες μια βελτίωση και στο κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και στο επίπεδο της εξαιρετικά περιορισμένης δραστηριότητας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικά στον αέρα. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο το συγκρατώ ως θετικό και πάντα πιστεύω μια εκλογική αναμέτρηση μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Σίγουρα αυτή θα είναι η πρόθεσή μου εφόσον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Έχω ήδη πει δημόσια ότι θα ήθελα μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να επαναπροσδιορίσουμε τον οδικό χάρτη στον οποίο μπορούμε κατά την άποψή μου να κινηθούμε για τους επόμενους μήνες“, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com