Euroleague: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Αρμάνι 68-76

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν δυναμικά

by Times Newsroom

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν και επέστρεψαν δυναμικά στην Euroleague κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκτός έδρας διαβολοβδομάδα!

Με τον Κέντρικ Ναν να παίρνει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του στα δύσκολα και τον άτυχο -λόγω- του τραυματισμού του Ματίας Λεσόρ να τον συμπληρώνει, οι «πράσινοι» έκαναν το 2/2 και απέδειξαν για ποιον λόγο οι βλέψεις τους φέτος είναι μεγάλες.

Αν και αγχώθηκε, η εικόνα του αγώνα δεν προδίκαζε ότι θα μπορούσε να χάσει αυτό το ματς καθώς το έλεγχε με εξαίρεση, μόνο, κάποια κενά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι τα οποία ωστόσο δεν πλήρωσε.

Το ματς: Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλές επιστροφές στο ξεκίνημα του αγώνα ωστόσο κατάφερε να προηγηθεί με 9-11 στο 3′ προσπαθώντας να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα μέσα στο καλάθι. Ομως η κακή του άμυνα ήταν εκείνη που έδωσε την ευκαιρία στην Αρμάνι να βρει εύκολα σουτ και ανοικτούς διαδρόμους με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει επιμέρους 12-2 και να προηγηθεί με +8 πόντους διαφορά (21-13).

Αν και έδειχνε σ’ εκείνο το σημείο να έχει το μομέντουμ, ο Αταμάν ανακάτεψε την τράπουλα, πέρασε τον Ναν στο ματς, ο Χουάντσο βοήθησε αρκετά και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 9-0 για το 21-22 λίγο πριν από το δεκάλεπτο (24-22). Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» είχαν 7/13 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές και 5 ασίστ για 2 λάθη. Ενώ η Αρμάνι αντίστοιχα είχε μετρήσει 6/9 δίποντα και 4/10 τρίποντα με 7 ασίστ για 2 λάθη.

Το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου έμελλε να ήταν ονειρικό για τον Παναθηναϊκό καθώς πραγματοποίησε σερί 10-0 και βρέθηκε να προηγείται με +8 πόντους (24-32) έχοντας αποκτήσει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Παρόλα αυτά ένα δίλεπτο ολιγωρίας, λαθών, κακών επιλογών και… τραγικών επιστροφών έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να «απαντήσουν» στο άψε-σβήσε με 9-0 και να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με 33-32 στο 16′.

Αυτό ήταν το πιο κακό διάστημα των «πρασίνων» στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα χωρίς ωστόσο να το πληρώσουν και περισσότερο έως και το τέλος της 2ης περιόδου η οποία βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 41-41. Ο Ματίας Λεσόρ τελείωσε πολλές φάσεις στο χαμηλό ποστ κλείνοντας το ημίχρονο έχοντας 12 πόντους με 6/9 δίποντα ενώ συνολικά ο Παναθηναϊκός είχε μετρήσει 13/25 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6/6 βολές 14-2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 λάθη.

Αντίστοιχα η Αρμάνι είχε 11/17 δίποντα, 5/17 τρίποντα (!) 4/4 βολές, 11-3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 λάθη ενώ πήρε πολλούς πόντους στο τρανζίσιον, απόρροια των κάκιστων επιστροφών της ελληνικής ομάδας.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να κρατήσει χαμηλά την Αρμάνι Μιλάνο έχοντας βελτιώσει αρκετά την άμυνά του. Αυτό ειχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο +4 (45-49) στα μέσα της 3ης περιόδου αν και θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ εάν δεν ήταν οι παίκτες του Αταμάν νευρικοί στα τελειώματά τους. Η διαφορά έφτασε και στο +7 (48-55) με τους παίκτες των «πρασίνων» να έχουν πάρει εξαιρετικό βαθμό στον τομέα που «πονούσαν» στο ημίχρονο.

Το πρόβλημα ήταν επιθετικό με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ανοίξουν οι «πράσινοι» περισσότερο το σκορ αλλά να δεχτούν 6-0 σερί για το 54-55 του 28′. Σε εκείνο το σημείο το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο, με τον Ναν να «χάνει» το μυαλό του θέλοντας να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ (56-59) έχοντας καλά ποσοστά με 17/32 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 10/11 βολές. Παρόλα αυτά είχε υποπέσει σε 11 λάθη για 12 ασίστ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο, καθώς το ματς πήγαινε «μία σου και μία μου» με τις δύο ομάδες να είναι συνέχεια κοντά στο σκορ (65-65 στο 35′). Οι άμυνες και οι δυναμικές… αερομαχίες στα δύο καλάθια είχαν πάρει τον πρώτο λόγο στο ματς Στο 37′ ο Ματίας Λεσόρ που ήταν ο καλύτερος των «πρασίνων» στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το ματς, γεμίζοντας με αγωνία τους ανθρώπους της ομάδας. Στα 02:48 ωστόσο οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +6 (65-71). Σ’ εκείνο το σημείο ο Αταμάν έπαιξε με Μήτογλου-Χουάντσο στο «ζωγραφιστό» ενώ ο Ναν με τρίποντο μαχαιριά στο 01:20 έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα με 68-74 με το οποίο… καθάρισε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-41, 56-59, 68-76

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com