Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή – Τι αποφάσισαν οι βελγικές Αρχές

Στη φυλακή θα παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate όπως αποφάσισαν οι βελγικές Aρχές.

by Times Newsroom

Στη φυλακή θα παραμείνει η Εύα Καϊλή για ακόμη έναν μήνα, στο πλαίσιο των ερευνών για ενδεχόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αποφασίστηκε από το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου, μετά την απολογία της ενώπιον των δικαστών, αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση. Η Εύα Καϊλή ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι», επιμένοντας πως είναι αθώα, ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν.

Η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, ωστόσο, όπως είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση των Βέλγων δικαστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».

«Βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα», καταγγέλλει ο Δημητρακόπουλος

Μάλιστα, λίγο πριν γίνει γνωστή η απόφαση, οι δικηγόροι της κ. Καϊλή έκαναν λόγο για «μεσαιωνικές» συνθήκες κράτησης και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά το τέλος της απολογίας της, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως η κυρία Καϊλή παρέμενε για ώρες στην απομόνωση, ενώ μίλησε και για «βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα».

Οι κύριοι Δημητρακόπουλος και Ριζόπουλος, τόνισαν ότι για αρκετές ώρες η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση, με ενδιάμεσες ανακρίσεις, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί, ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της.

Παράλληλα στην απολογία της, η κ. Καϊλή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή