Φοιτητές έπαιξαν ξύλο για το ποιος θα είναι πρώτος στο πανεκπαιδευτικό- Οχτώ τραυματίες

Επεισόδια με συγκεντρωμένους φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας προηγήθηκαν του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες στα επεισόδια που κράτησαν λίγα λεπτά συμμετείχαν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που συγκρούστηκαν με άτομα από άλλες φοιτητικές παρατάξεις.

Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν συνολικά οχτώ τραυματίες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κατά πληροφορίες οι τραυματίες φέρουν χτυπήματα στο κεφάλι.

Αφορμή του καβγά αποτέλεσε το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας φοιτητών, μαθητών και γονέων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω του συλλαλητηρίου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι. Σταδιακά θα κλείσουν και άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια παρουσίασε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στις 12:00 ξεκίνησε στα Προπύλαια το νέο, μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σταδιακά θα κλείνουν και άλλοι δρόμοι, καθώς οι διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητικοί σύλλογοι και αυτόνομα σχήματα έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδήλωση, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12:00 στην Καμάρα.

Στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ με σκοπό τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων, αντίστοιχα, στο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

“Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 08/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)” αναφέρει η ΟΛΜΕ.

“Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες” τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

“Όλοι στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 8/2 στις 12:00 στα Προπύλαια. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές!“, σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

“Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια κατάρρευσης των δημόσιων αγαθών εις βάρος τη κοινωνίας, η οποία επιχειρείται από το νεοφιλελεύθερο σύστημα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ένα στρατηγικό πλήγμα στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα επηρεάσει δραματικά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και το δικαίωμα πρόσβασης χιλιάδων νέων ανθρώπων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση” αναφέρει η ΠΟΣΔΕΠ.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα ανέβαινε χθες σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά δεν έχει ανέβει ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανέβει μέσα στη μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com