Η αφοπλιστική αφέλεια της κ. Χριστοδουλοπούλου

«Δεν χρειάζεται να συγχύζεσαι, Παύλο, μη μας πάθεις και τίποτε. Aσε που δεν αντέχω τις φωνές. Την επόμενη φορά θα φροντίσουμε να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους σε όλους τους θεσμούς για να μην πάθουμε τα ίδια».

by Times Newsroom
  • ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πώς να σε αφήσει ασυγκίνητο η αφοπλιστική της αφέλεια; Αμβλύνει με την απλότητα της εκφοράς της τις οξείες γωνίες του πολιτικού λόγου των συντρόφων της. Δεν μου βγάζετε απ’ το μυαλό ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου πίσω από τις λέξεις ήθελε να πει: «Δεν χρειάζεται να συγχύζεσαι, Παύλο, μη μας πάθεις και τίποτε. Aσε που δεν αντέχω τις φωνές. Την επόμενη φορά θα φροντίσουμε να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους σε όλους τους θεσμούς για να μην πάθουμε τα ίδια». Πασιονάρια, που θέτει τη μακρόχρονη πείρα της και την ωριμότητα στην υπηρεσία των αγώνων.

Ορισμένοι θύμωσαν με την πρόσφατη επιτυχία της Χριστοδουλοπούλου. Η κυβέρνηση της απέδωσε αντιδημοκρατικές προθέσεις με στόχο τη Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω πώς σκέφτεται η ίδια να απαντήσει, αν σκοπεύει να απαντήσει. Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Και στο κάτω κάτω είπε αυτό που σκέφτεται η συντριπτική πλειονότητα του πολιτικού της χώρου. Ενώ έφεραν στην Ελλάδα την αναγέννηση, ο κόσμος δεν τους ψήφισε διότι οι αντίπαλοί τους, «οι οχτροί» για την ακρίβεια, ήλεγχαν τους θεσμούς. Η σκέψη της Πασιονάρια είναι λαγαρή. Η αφοπλιστική αφέλεια της κ. Χριστοδουλοπούλου μάς καλεί να αφήσουμε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις. Ο πολιτικός της χώρος δεν έχει να κρύψει τίποτε. Είναι αυτό που φαίνεται. Μια ομάδα, ή συλλογικότητα, η οποία ψάχνει τρόπους να εκμεταλλευθεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία για να καταργήσει τις θεμελιώδεις αρχές της λειτουργίας της. Τώρα είναι θυμωμένοι με τον εαυτό τους. Γιατί; Επειδή η κοινοβουλευτική δημοκρατία τούς έδωσε την ευκαιρία να την κουτσουρέψουν και αυτοί δεν τα κατάφεραν.

Το μαλακό υπογάστριο της δημοκρατίας μας είναι η δημόσια διοίκηση που υποστηρίζει τους θεσμούς. Οι κακοτεχνίες της, η ηθική ή και υλική διαφθορά της. Η πλειονότητα των λειτουργών της περιμένουν πότε θα βγουν στη σύνταξη για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη. Το μαλακό υπογάστριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θεώρησε πως αυτοί είναι ο μοχλός του καθεστώτος του. Ενα πλήθος που του έδωσε την πλειοψηφία, όμως δεν είχε τη θέληση ούτε τις δυνάμεις να υποστηρίξει την κυβέρνησή του. Και έρχεται η αφοπλιστική αφέλεια της κ. Χριστοδουλοπούλου για να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. «Καθεστώς θέλουμε. Δεν μας φτάνει η κυβέρνηση. Την είχαμε και δεν μας ωφέλησε». Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει ποιος είναι ο ρόλος της στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αφοπλιστική της αφέλεια είναι πολύτιμη για την αυτογνωσία της δημοκρατίας μας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com