Η αναγκαστική συμπόρευση με ΕΕ και ΝΑΤΟ στις κυρώσεις, συνιστά μια νέα εκδοχή, σύγχρονης…”ελληνικής τραγωδίας”!

Μπορέλ: Αλλού “πυγμή”, κι΄ αλλού... έκφραση λύπης!

by Times Newsroom

Από τη στιγμή, που, ανήκουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, συχνά… “συρόμαστε” να συμφωνήσουμε με αποφάσεις, που, παίρνονται από μεγάλες κυρίως χώρες της ΕΕ, αλλά και από τις ΗΠΑ, με διαφορετικά από τα δικά μας συμφέροντα! Αποφάσεις, εκ διαμέτρου αντίθετες, με τα συμφέροντα της χώρας! Η συμπόρευση αυτή μας ζημειώνει! Πρωτίστως οικονομικά, χωρίς κανένας απο τους εταίρους ή συμμάχους να νοιάζεται να μετριάσει με αντισταθμιστικούς “ευρωπαϊκους τρόπους” και γεναία μέτρα, αυτή τη ζημιά!

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Δεν πάει πολύς καιρός, που, η Γερμανίδα καγκελάριος απαίτησε -και συμφώνησε η κυβέρνησή μας- για τις πρώτες τότε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που, αναφέρονταν και πάλι στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Είχαν, όμως, ως αποτέλεσμα να χάσει η χώρα μας μια τεράστια αγορά για τα αγροτικά προϊόντα μας, που, ως τότε τα απορροφούσε η Ρωσία!

Κανένας, ούτε η Γερμανία, ούτε η Γαλλία κλπ, δεν είπαν “κοιτάξτε, τα προϊόντα, από τη ρώσικη αγορά που χάνετε, θα τα απορροφήσουμε εμείς”. Τεράστια, λοιπόν, η ζημιά για τη χώρα μας!

Τώρα, μ΄αφορμή και πάλι το ουκρανικό, στη νέα “εκρηκτική” του μορφή, η ελληνική κυβέρνησή υπερθεματίζει για τις κυρώσεις στη Μόσχα, συμμορφούμενη με τις αποφάσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ (που, όμως, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και πολύ για την… ακεραιότητα της δικής μας χώρας!), αλλά και πάλι μια τεράστια ζημιά, από τις επιπτώσεις των κυρώσεων, θα την υποστούμε εμείς! Ειδικότερα:

  1. Τα τελευταια χρόνια, με πολύ κόπο, είχαμε καταφέρει να έχουμε πολλές χιλιάδες τουριστών από τη Ρωσία. Δεν τους θέλουμε πλέον τους Ρώσους τουρίστες; Η Κρήτη, που δέχονταν το μεγαλύτερο μέρος των Ρώσων τουριστών, φέτος θα έχει τεράστιο πρόβλημα! Τώρα, με τις κυρώσεις (και τις αναμενόμενες… ακυρώσεις διακοπών), τι λέμε στους Ρώσους τουρίστες; Προτιμήστε τη χώρα του Ερντογάν;
  2. H Ρωσία είναι ένα απο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που σταθερά υποστηρίζει τα εθνικά μας θέματα. Τώρα δεν τη θέλουμε, πλέον, αυτή την υποστήριξη; Είδαμε και τη στάση της Γερμανίας, όταν τα πολεμικά πλοία του Ερντογάν παραβίαζαν τις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις με παραβιάσεις του εναέριου χώρου Ελλάδας – Ευρώπης. Ακόμα και τις “κυρώσεις- χάδι”, που ετοίμαζε η ΕΕ, μέσω του ανεκδιήγητου Μπορέλ, η Γερμανία τις… ακύρωσε! Και επιπλέον, εξοπλίζει κανονικά, εκείνους που ευθέως απειλούν την ακεραιότητα της χώρας! Είδαμε στα ελληνοτουρκικά και την πάγια στάση… “Πόντιου Πιλάτου”, από το ΝΑΤΟ! Τελικά, μπήκαμε στο ΝΑΤΟ, κυρίως για να μας προστατέψει όταν κάποιος μας απειλεί ως χώρα και το ΝΑΤΟ μας λέει ότι… στην περίπτωση με τον Ερντογάν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

  3. Η όποια προσπάθεια, θα μπορούσαμε να κάνουμε, για να αποκατασταθεί η εμπορική σχέση μας, για να στέλνουμε και πάλι τα αγροτικά μας προϊόντα στην τεράστια αγορά της Ρωσίας, τώρα πλέον, μαζί με τις κυρώσεις… ακυρώνεται!

  4. Από τη Ρωσία κυρίως, εξαρτάται η όποια “ενεργειακή επάρκεια” έχουμε ως τώρα, σε φυσικό αέριο. ΄Ηδη είναι δυσβάσταχτες για τους πολίτες οι νέες αυξημένες τιμές, κυρίως επειδή προμηθεύόμαστε το φυσικό αέριο με τις εκάστοτε τιμές του χρηματιστηρίου και όχι από μακροχρόνιες συμφωνίας π.χ. 30 ετών, απευθείας με τη Ρωσία, που, εκτιμάται ότι θα είχαμε τιμές, ακόμα και στο 1/5 του σημερινού κόστους! Τι, τους λέμε λοιπόν, με τις νέες κυρώσεις;

    Από τη στιγμή που ανήκουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, συχνά… “συρόμαστε” να συμφωνήσουμε με αποφάσεις, που, παίρνονται από μεγάλες κυρίως χώρεςτης ΕΕ, αλλά και απο τις ΗΠΑ, με διαφορετικά από τα δικά μας συμφέροντα! Αποφάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες, με τα συμφέροντα της χώρας!

    Η “τυφλή συμπόρευση” μας ζημειώνει, πρωτίστως οικονομικά, χωρίς κανένας από τους εταίρους ή συμμάχους να νοιάζεται να μετριάσει με αντισταθμιστικούς “ευρωπαϊκους τρόπους” και γεναία μέτρα, αυτή τη ζημιά! Ζημιώνουμε και στα εθνικά θέματα! Και αυτό συνιστά μια νέα εκδοχή, σύγχρονης…”ελληνικής τραγωδίας”!

Μπορέλ: Αλλού “πυγμή”, κι΄ αλλού… έκφραση λύπης!

Ξαφνικά δείχνει ζωηρός, αυστηρός και λαλίστατος ο κ. Ζοζέπ Μπορέλ επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, που ανακοίνωσε «κυρώσεις σε 351 βουλευτές της Κρατικής Δούμας και 27 άτομα και οργανισμούς»!

Κάνει μάλιστα και… “πλακίτσες”: «Όχι άλλα ψώνια στο Μιλάνο, πάρτι στο Σεν Τροπέ και διαμάντια στην Αμβέρσα»!

Μόνο, που, συνήθως “δεν βλέπει δεν ακούει” και παριστάνει σαν να μην είναι στις αρμοδιότητές του, όταν ο “παρανοϊκός του Βοσπόρου”, επιδίδεται σχεδόν καθημερινά σε προκλήσεις, παραβιάζοντας με πολεμικά αεροπλάνα τον ελληνικό – ευρωπαϊκό εναέριο χώρο!

Όταν καθημερινά επιδίδεται σε επίδειξη περιφρόνησης του διεθνούς δικαίου!

Ακόμα και όταν παραβιάζει ελληνικές – ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες, με πολεμικά πλοία και πλωτά γεωτρύπανα, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο!

΄Οταν και σήμερα συνεχίζει να αυθαιρετεί στα Βαρόσια! Δεν ένοχλεί τον κ. Μπορέλ, ότι η μισή Κύπρος, χώρα μέλος της ΕΕ, είναι υπο κατοχή, μετά απο εισβολή! ΄Οτι υπάρχουν ακόμα, σε χώρα μέλος της ΕΕ, στρατεύματα κατοχής!

΄ Οταν, ο ίδιος παρανοϊκός πολιτικός της γείτονος, έχει “ξεφουρνίσει” το φαιδρό τουρκολυβικό σύμφωνο!

΄Οταν μας απειλεί ευθέως με πόλεμο και “ παραχαράσσει τους διεθνείς χάρτες με την… αρλούμπα της “γαλάζιας πατρίδας”!

Όταν προκλητικά μετατρέπει σε τζαμί το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά!

Τότε, ο κ. Μπορέλ, συνηθίζει να κάνει, σχεδόν κάθε φορά το ίδιο, απλά να… εκφράζει τη λύπη του!

Με “πυγμή” για το ουκρανικό, αλλά εντελώς μια ήσυχη (να μη τη χαρακτηρίσουμε αλλιώς)… “έκφραση λύπης”, απένταντι σε όσα γίνονται από τον “παρανοϊκό του Βοσπόρου”, με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο! Σαν να μην τον αφορούν…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com