Η Κωνσταντοπούλου προκάλεσε χαμό στην Εξεταστική για τα Τέμπη

Σε σκληρή δήλωση εναντίον του προεδρείου της Βουλής αλλά και της εξεταστικής προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής.

by Times Newsroom

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για συγκάλυψη ευθυνών και ξεκαθάρισε ότι θα είναι κανονικά στη συνεδρίαση της Εξεταστικής που μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια.

«Αυτό που επιχειρείται και σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, είναι το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών, η υπόθαλψη εγκληματιών-προσώπων ελεγχόμενων ποινικά για το έγκλημα των Τεμπών και η συγκάλυψη των ευθυνών με συσκότιση των συνθηκών διάπραξης του εγκλήματος» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Έκανε, δε, λόγο για «παράνομη προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας της στην επιτροπή, καθώς και για «μπούλιγκ» που υπέστη από βουλευτές της πλειοψηφίας όταν επιχείρησε να αναπτύξει αίτημά της για εξαίρεση του προεδρείου της επιτροπής, διότι, όπως είπε «επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων».

«Αυτό που διαπράττεται αυτή τη στιγμή είναι αυτοτελώς αξιόποινο. Το προεδρείο της επιτροπής και οι βουλευτές που συμπράττουν στην συγκάλυψη και στην έκδοση ενός πορίσματος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πρόσωπα, είναι αξιόποινη πράξη και ελέγχεται» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι ως εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων θα βρεθεί την Τρίτη (12/3) ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να επιληφθεί «και αυτών των ενεργειών συγκάλυψης».

Παραμένει στη συνεδρίαση και ζητά τον λόγο

Από εκεί και πέρα λίγο πριν ολοκληρωθούν οι επίκαιρες ερωτήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας βρέθηκε στην αίθουσα δίπλα από την βουλευτή της. Η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι δεν αντικαταστάθηκε από την βουλευτή Ελένη Καραγεωργοπούλου αλλά την αναπλήρωνε και όπως είπε η ίδια δεν ήταν νόμιμη η εξαίρεση της.

Η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής – που είχε διακοπεί στις 4.30 από τις συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου της Πλευσης Ελευθερίας – ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον πρόεδρο Δημήτρη Μαρκόπουλο να δίνει τον λόγο στον εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε: «Σας έχω ζητήσει το λόγο κ. Μαρκόπουλε. Είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος…». Ο πρόεδρος της Εξεταστικής ζήτησε από τον κ. Τσαβδαρίδη να συνεχίσει την ομιλία του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας όσο βρίσκεται στο βήμα ο εισηγητής της ΝΔ να συνεχίζει να φωνάζει.

Τι προηγήθηκε

Θυμίζουμε ότι την διακοπή της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη προκάλεσε η είσοδος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της επιτροπής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει εξαιρεθεί από την Επιτροπή, ωστόσο πριν από λίγη ώρα μπήκε στην αίθουσα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος της ζήτησε να αποχωρήσει, ωστόσο δεν το έκανε και τότε ο κ. Μαρκόπουλος διέκοψε τη συνεδρίαση για να ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια από χθες μιλώντας στο OPEN είχε προαναγγείλει πρόταση μομφής στο προεδρείο. Η κ. Κωνσταντοπουλου απαντώντας στον πρόεδρο της εξεταστικής είπε ότι δεν θα αποχωρήσει από την αίθουσα. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια από χθες μιλώντας στο OPEN είχε προαναγγείλει πρόταση μομφής στο προεδρείο. Η κ. Κωνσταντοπουλου απαντώντας στον πρόεδρο της εξεταστικής είπε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Λίγο αργότερα πάντως, και μετά από διεξοδική αναζήτηση στον κανονισμό της Βουλής, διαπιστώθηκε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει δικαίωμα να είναι στην αίθουσα, ως βουλευτής, αλλά δεν μπορεί να πάρει το λόγο από τη στιγμή που δεν είναι μέλος της Εξεταστικής.
Παρόλ’ αυτά η κυρία Κωνσταντοπούλου πήρε μόνη της το λόγο και έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου. Πάντως, όσα λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη.

Για να υπάρχει αίτημα εξαίρεσης πρέπει να κατατεθεί από μέλος της Επιτροπής, είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος, επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού της Βουλής, εξήγησε γιατί δεν μπορεί να γίνει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Εξεταστικής. «Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι συμπεριφορά αυτή προέδρου κόμματος», λέει ο κ. Μαρκόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com