Η τραγωδία στη Λιβύη – Φρένο στα σενάρια ανασχηματισμού – ΣΥΡΙΖΑ: Νικητής ο Κασσελάκης

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκησαν μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Πριν από λίγο ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης μετέδωσε ότι σύμφωνα με νέες πληροφορίες πέντε είναι οι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα.

by Times Newsroom

Λιβύη: Πέντε Έλληνες νεκροί

  • Νεκροί Έλληνες: Σε τροχαίο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βεγγάζη της Λιβύης.
  • Πως έγινε το ατύχημα: Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.
  • Έρευνα για τα αίτια: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Μάλιστα, αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης.

Νικητής ο Στέφανος Κασσελάκης

  • Με διαφορά ο πρώτος: Νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, με διαφορά άνω των 9 ποσοστιαίων μονάδων από την Έφη Αχτσιόγλου. Ο β΄γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.
  • Τα ποσοστά: Ο κ. Κασσελάκης στο 90,13% της ενσωμάτωσης, συγκέντρωσε 45,47% με 51.615 ψήφους. Δεύτερη αναδείχθηκε η Έφη Αχτσιόγλου με 36,21% και 41.098 . Τρίτος αναδείχθηκε ο Νίκος Παππάς με 8,64% και 9.804 , τέταρτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,4% και 9.533. Τελευταίος,ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,28% και 1.457 ψήφους.
  • Έκπληξη η συμμετοχή: Την ίδια ώρα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννη Δρόσο, ψήφισαν 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τα 40.000 να είναι νέα. Από το εξωτερικό, ψήφισαν 1.211, από περισσότερες από 20 χώρες.

 «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό»

  • Η αξιολόγηση των Υπουργών: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι Υπουργοί θα αξιολογούνται τόσο για την αποτελεσματικότητα τους όσο και για την συμπεριφορά τους.
  • «Το επιτελικό κράτος λειτούργησε»: Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη λειτουργία του επιτελικού κράτους κατά την πρόσφατη καταστροφή και τόνισε ότι λειτούργησε αφού δημιουργήθηκε συντονιστικό κέντρο και όλοι βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με την δικιά του αρμοδιότητα ο καθένας. «Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το εναλλακτικό σενάριο στην μη ύπαρξη του επιτελικού κράτους. Να μην υπήρχε συντονιστικό όργανο;», αναρωτήθηκε.
  • Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας: Ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τη Θεσσαλία υπογραμμίζοντας ότι η παραγωγική ανάπτυξή της περνά μέσα από την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της. Για τον σκοπό αυτόν ιδρύεται το Κέντρο Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας. Όπως πρόσθεσε, τα προβλήματα έρχονται από το βαθύ παρελθόν και αφορούν τόσο την λειψυδρία και όσο και τις πλημμύρες που παρατηρούνται.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Αυστραλία: Ανοιξιάτικο κύμα καύσωνα πλήττει πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου του Σίδνεϊ, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πως η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει έως και 16 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του Σεπτεμβρίου.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κοντά στην Μόσχα, στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ, καθώς και στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.
  • Ιταλία: Ισχυρός σεισμός εντάσεως 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 6:10 τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, στη βόρεια Ιταλία σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών μελετών (USGS), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
  • ΗΠΑ: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Κυριακή στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ζητώντας περισσότερες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δύο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
  • Ιαπωνία: Ένας στους δέκα πολίτες στην Ιαπωνία είναι ηλικίας 80 ετών και άνω, καθώς το ποσοστό των ηλικιωμένων ανήλθε σε νέο υψηλό, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκαν χθες Κυριακή στη δημοσιότητα.
  • Νέα Υόρκη: Τετ α τετ Ερντογάν με τον Έλον Μασκ – Tον προέτρεψε να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία – «Μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος» είπε ο Τούρκος πρόεδρος
  • Κίνα: Επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι στη Ρωσία – Θα συμμετάσχει στη 18η σύνοδο του Μηχανισμού Διαβούλευσης για την Στρατηγική Ασφάλεια Κίνας-Ρωσίας

Παύλος Φύσσας: 10 χρόνια από τη δολοφονία του

  • Σαν σήμερα: Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
  • Η δίωξη: Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα κίνησε τα γρανάζια του μηχανισμού που τύλιξε τη Χρυσή Αυγή σε ένα δικόγραφο και έστειλε την ηγεσία της στη φυλακή. Με εντολή της τότε Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη ξεκίνησε στις 23/9/2013 κατεπείγουσα έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής, μετά και τη διαβίβαση 32 δικογραφιών που διαβίβασε ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Στις 28/9/2013 μετά τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη ασκείται δίωξη για εγκληματική οργάνωση.
  • Η δικαίωση: Μετά από πέντε χρόνια δίκη η σημερινή αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε στις 7 Οκτωβρίου 2020 την ομόφωνη καταδίκη του Γ. Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα και των συγκατηγορουμένων του, καταδικάζοντας, επίσης ομόφωνα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ισόπαλο το πρώτο ντέρμπι της Super League

  • Το αποτέλεσμα: Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το πρώτο ντέρμπι της φετινής χρονιάς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στην Opap Arena.
  • Τα γκολ: Η Ένωση προηγήθηκε με τον Πόνσε στο 22΄, ενώ ισοφάρισε για τους «ερυθρόλευκους» ο Ελ Κααμπί στο 38΄.
  • Η βαθμολογία: Ισόπαλο (0-0) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην Τούμπα. Έτσι, ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία με 10 βαθμούς και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 9 αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com