Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην Κωνσταντινούπολη

...μετά από πρόσκληση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Nuri Ersoy, προκειμένου να παρακολουθήσουν, μαζί, την πρεμιέρα της παράστασης  «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», στο πολιτιστικό κέντρο «Ατατούρκ».

by Times Newsroom

​Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Nuri Ersoy, προκειμένου να παρακολουθήσουν, μαζί, την πρεμιέρα της παράστασης  «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», στο πολιτιστικό κέντρο «Ατατούρκ».

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Κρατικών Θεάτρων της Τουρκίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Η παράσταση είναι τρίγλωσση –ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά- και ο θίασος συγκροτείται από Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς. Το έργο έφερε κοντά τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς Ελλάδας και Τουρκίας, συνεισφέροντας στην οικοδόμηση πολιτιστικής γέφυρας και θετικής ατζέντας, ανάμεσα τους δύο λαούς.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον Δήμαρχο Αdalar (Πριγκιποννήσων) Ercan Akpolat και τον Γενικό Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη Πρέσβη Κωνσταντίνο Κούτρα

Το πρωί, η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την Πρίγκηπο, στην προβλήτα της οποίας ο Δήμαρχος Adalar (Πριγκηποννήσων) Ercan Akpolat, της επιφύλαξε θερμή υποδοχή και ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο.

Ακολούθως, την Υπουργό υποδέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πριγκηποννήσων ο Σεβασμιώτατος Γέρων Πριγκηποννήσων κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος την ξενάγησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσης. Στη συνέχεια, η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το Ελληνορθόδοξο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου. Πρόκειται για ένα πενταόροφο επιβλητικό ιστορικό ξύλινο κτήριο 20.000 τ.μ., του 19ου αι., η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στην Ευρώπη, που φιλοξένησε για  δεκαετίες – από το 1903 ως το 1964, στα 206 δωμάτια, εκατοντάδες ορφανά παιδιά. Το κτήριο αγοράστηκε από την Ελένη Ζαρίφη και δωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σήμερα χρήζει άμεσης προστασίας.

Την Υπουργό Πολιτισμού συνόδευσε στην διήμερη επίσκεψή της, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας. Στην Πρίγκηπο συνόδευσαν τη Λίνα Μενδώνη η καθηγήτρια του ΕΜΠ Ελευθερία Τσακανίκα, η οποία έχει μελετήσει το κτήριο του Ορφανοτροφείου και ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Λάκης Βίγκας.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Σεβασμιώτατος Γέρων Πριγκηποννήσων κ.κ. Δημήτριος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσης Το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου που χρήση άμεσης προστασίας Το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου που χρήση άμεσης προστασίας Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου  Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την ξενάγησή της στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com