Ισπανία: Νέκρες βρέθηκαν 4 μετανάστριες σε σκάφος

Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν ένα σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο κοντά στις ακτές της νοτιοανατολικής Ισπανίας, στο οποίο βρήκαν τέσσερα πτώματα γυναικών.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με την ισπανική χωροφυλακή, που έχει αναλάβει την έρευνα, πρόκειται όπως φαίνεται για μετανάστριες που προσπαθούσαν να φτάσουν στις ισπανικές ακτές από τη βόρεια Αφρική.

«Βρέθηκαν τέσσερις άνθρωποι που έχουν πεθάνει»

Χθες, Πέμπτη 11/4 , το βράδυ, οι διασώστες ενημερώθηκαν για την παρουσία ενός σκάφους που έπλεε ακυβέρνητο σε απόσταση περίπου 11 ναυτικών μιλίων (περίπου 20 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά της Καρθαγένης, πόλης των νοτιοανατολικών ακτών της Ισπανίας στη Μεσόγειο, στο οποίο βρέθηκαν “τέσσερις άνθρωποι που είχαν πεθάνει”, διευκρίνισε εκπρόσωπος.

Σε ανάρτησή τους στο X, οι υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης ανέφεραν αργότερα σήμερα ότι επρόκειτο για τέσσερις γυναίκες, χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω. Σε ερώτηση του AFP, η χωροφυλακή επιβεβαίωσε ότι τα πτώματα ήταν τεσσάρων γυναικών, αλλά σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο για την ταυτότητά τους.

Βασική πύλη εισόδου μεταναστών η Ισπανία

Το σκάφος αυτό, το οποίο ρυμουλκήθηκε ως το λιμάνι της Καρθαγένης, μπορεί να έμεινε από καύσιμα, σύμφωνα με την χωροφυλακή.

Η Ισπανία είναι μια από τις βασικές πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη.

Το 2023, 56.852 παράτυποι μετανάστες, σχεδόν οι διπλάσιοι από το 2022 (+82,1%) εισήλθαν στη χώρα, λόγω άνευ προηγουμένου αριθμού αφίξεων στα Κανάρια Νησιά, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras, ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους μετά την απόπειρά τους να φτάσουν στην Ισπανία ανερχόταν σε τουλάχιστον 6.618 το 2023, δηλαδή 18 άνθρωποι κατά μέσον κάθε μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com