John Motson: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός αθλητικός σχολιαστής του BBC

Συχνά εμφανιζόταν στο γήπεδο πριν το παιχνίδι με το παλτό από δέρμα προβάτου που ήταν το σήμα κατατεθέν του, ενώ, είχε βραβευτεί από το OBE το 2001 για τις αθλητικές μεταδόσεις του.

by Times Newsroom

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών ο θρυλικός αθλητικός σχολιαστής του BBC Τζον Μότσον (John Motson) σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού. Ευρέως γνωστός ως ”Motty”, διένυσε μια λαμπρή καριέρα 50 ετών στο BBC όπου συνεργάστηκε με την αθλητική εκπομπή ”Match of the Day” από το 1971.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βρετανικού δικτύου έχει καλύψει πάνω από 2,500 τηλεοπτικά παιχνίδια10 παγκόσμια κύπελλα10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 29 τελικούς FA cup για το BBC sports. Συχνά εμφανιζόταν στο γήπεδο πριν το παιχνίδι με το παλτό από δέρμα προβάτου που ήταν το σήμα κατατεθέν του, ενώ, είχε βραβευτεί από το OBE το 2001 για τις αθλητικές μεταδόσεις του.

Το διάσημο παλτό του από δέρμα προβάτου έγινε σχεδόν τόσο εμβληματικό όσο και η φωνή του –αν και το έφερε στην μόδα χωρίς να το θέλει όταν το φόρεσε πρώτη φορά σε αγώνα το 1990. Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή TalkSports είχε πει: «Δεν είχα σκοπό να κάνω το συγκεκριμένο παλτό κάτι ξεχωριστό, αλλά συνέβη όταν ήμουν στο Wycombe το 1990 επειδή είχε χιονίσειΠάνω μου ήταν απαίσιο αλλά όλοι το πήραν μετά σαν μόδα». Ανέφερε επίσης ότι κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει φορέσει δέκα τέτοια δερμάτινα προσθέτοντας ότι «πάντα τα είχα φτιαγμένα στα μέτρα μου. Ακόμα και όταν κάνει ζέστη οι γνωστοί μου ρωτάνε πού είναι το παλτό». Ακόμα είχε αναφέρει ότι ενώ οι φίλοι του πίστευαν ότι του τα έδινε το BBC στην πραγματικότητα ήταν ο ίδιος που τα αγόραζε.

Γεννήθηκε στο Σάλφορντ του Manchester. Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας για τις αθλητικές εφημερίδες Barnet Press και Sheffield Morning Telegraph. Το 1968 ο Μότσον άρχισε να δουλεύει για το BBC αρχικά ως ελεύθερος ανταποκριτής για τον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC στο Sheffield ενώ αργότερα προσλήφθηκε κανονικά ως δημοσιογράφος.

Το τελευταίο παιχνίδι που μετέδωσε για το ”Match of the Day” ήταν το 2018 ανάμεσα στις Αγγλικές ομάδες Crystal Palace και West Bromwich Albion.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Μπάκιγχαμσαϊρ (Buckinghamshire) με την γυναίκα του Anne με την οποία ήταν παντρεμένος περισσότερο από 45 χρόνια.

Πηγή: Sky news

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com