Καιρός: Πώς θα είναι την Πρωτομαγιά – Οι βροχές και τα νέα δεδομένα

Τα στοιχεία για τον καιρό το τριήμερο της Πρωτομαγιάς 2023 έχουν «κλειδώσει». Θα παραμείνει άστατος, ωστόσο, η θερμοκρασία θα ανέβει το Σαββατοκύριακο που έπεται.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα, αν και την Παρασκευή  (28/4) και το Σάββατο (29/4) οι βροχές θα έχουν μειωθεί αισθητά και ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο, από την Κυριακή  (30/4) μια νέα διαταραχή έρχεται στη χώρα, φέρνοντας καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια, ενώ την Κυριακή αναμένονται από το απόγευμα τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Για την Πρωτομαγιά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι μπόρες δεν θα λείπουν από το μενού κυρίως στα ηπειρωτικά και θα ενταθούν τη Δευτέρα. Από την Τρίτη, όμως, αναμένεται ένα νέο κύμα καταιγίδων.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Κυριακή (30/4), η αστάθεια θα γίνει πιο έντονη, σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα και ιδιαίτερα την Πρωτομαγιά, θα συναντήσουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου χαρακτήρισε «καλούτσικο» τον καιρό της Πρωτομαγιάς. Εξήγησε δε ότι θα υπάρξουν κάποια περάσματα από τοπικές μπόρες και καταιγίδες, ωστόσο δεν θα έχουν διάρκεια.

Δείτε live τον καιρό

Ο καιρός την Παρασκευή 28/4

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο, τοπικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 με 20 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαρες τοπικές νεφώσεις στα νοτιότερα τμήματα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά με ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην περιοχή του Καστελόριζου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές την Πρωτομαγιά

Με σχετικά καλό καιρό, και κάποια διαστήματα αστάθειας, θα κυλήσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Την Παρασκευή (28/4) ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα είναι αίθριος και στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αρκετό ήλιο ενδιάμεσα. Λίγες ασθενείς βροχές περιμένουμε στο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Το Σάββατο (29/4) ο καιρός θα κυλήσει με ανοιξιάτικη διάθεση. Προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και η αστάθεια τις μεσημβρινές ώρες θα παραμείνει.

Την Κυριακή (30/4) στα ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Δεύτερα 1η Μαΐου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega Χριστίνας Ρήγου, περιμένουμε περισσότερες βροχές σε σχέση με το Σαββατοκύριακο, ένα «πέρασμα όμως, χωρίς μεγάλη διάρκεια, με καλές και ευχάριστες θερμοκρασίες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Τα νέα δεδομένα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου από την Κυριακή 30/4 συννεφιές θα φέρουν τοπικές μπόρες σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα (1/5).

Την Πρωτομαγιά συννεφιές το πρωί στις ίδιες περιοχές με τον καιρό να είναι άστατος στη δυτική Ελλάδα, χωρίς, όμως να αναμένονται ιδιαίτερα ισχυρά φαινόμενα. Από τις 2 Μαΐου αναμένεται μία διαταραχή η οποία θα φέρει βροχές στη χώρα μας.

Καιρός: Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Για έντονη αστάθεια τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και ανήμερα της Πρωτομαγιάς έκανε λόγο ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης. Η αστάθεια εντοπίζεται κυρίως προς το μεσημέρι και θα φέρει βροχές σε πολλές περιοχές τα απογεύματα. Πιο πολλές θα είναι οι καταιγίδες ανήμερα της Πρωτομαγιάς προς το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα είναι πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com