Καλαμάτα: Φραστικό επεισόδιο Σακελλαροπούλου με μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Ο φράχτης στον Έβρο είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»

Έντονο φραστικό επεισόδιο με ορισμένους διαδηλωτές είχε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου πήγε για το ναυάγιο στην Πύλο.

by Times Newsroom

Ομάδα συγκεντρωμένων που αποτελούνταν από μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, την αποδοκίμασε, και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους. «Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο» τους είπε η κα Σακελλαροπούλου προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους, εις μάτην όπως απεδείχθη ωστόσο.

Διαβάστε τον διάλογο που ακολούθησε

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»…

ΠτΔ: «Σκεφτείτε,αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»

Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία (sic) και εδώ και αλλού και στα Τέμπη

ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου

Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς

ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι

Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ

Πολίτης: Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή»
Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

Ακολουθεί το βίντεο

Η κυρία Σακελλαροπούλου η οποία μετέβη εσπευσμένα στην Καλαμάτα, επισκέφθηκε διασωθέντες στο νοσοκομείο της πόλης. Νωρίτερα η Πρόεδρος μετέβη στο λιμάνι της πόλης, όπου, στο χώρο των αποθηκών φιλοξενούνται προσωρινά οι διασωθέντες μετανάστες.

Εκεί ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το ναυάγιο «τραγωδία». «Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι είναι αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι», είπε κατά την ενημέρωση από τους διασώστες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή