Κασσελάκης: Βρείτε μου αντίπαλο – Η ακρίβεια γονατίζει τους πολίτες και την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Το συνέδριο που τελείωσε πριν αρχίσει, το πινγκ-πονγκ Τσίπρα-Κασσελάκη και το σφιχτό χρονοδιάγραμμα για τις ενδεχόμενες νέες εκλογές

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 22/02/24)

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα – Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από σημερινά ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.
  • Ισπανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια – «Σαν να ήταν από άχυρο» το κτίριο, είπε χαρακτηριστικά ένας αυτόπτης μάρτυρας στην ισπανική τηλεόραση. Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά σε 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια της Ισπανίας, περίπου τέσσερις ώρες μετά την εκδήλωση της.
  • Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν τον Μαρκ Ρούτε για τη θέση του γγ του ΝΑΤΟ – Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στηρίζει τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Στέφεν Χέμπερστραϊτ.
  • ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τη χήρα και την κόρη του Ναβάλνι – Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε την Πέμπτη με τη σύζυγο και την κόρη του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς ο πρόεδρος ετοιμάζεται να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
  • Guardian: Εισαγγελική έρευνα για το σχέδιο Σαλβίνι για γέφυρα που θα συνδέει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα -Στα χέρια των Ιταλών εισαγγελέων βρίσκεται το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για την κατασκευή μιας γέφυρας, το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ και η οποία θα συνδέει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα. Η απόφαση για την έναρξη έρευνας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», έρχεται μετά την καταγγελία βουλευτών της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούν αριστερά κόμματα ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο και ταυτόχρονα επικίνδυνο έργο.

Εσωτερική επικαιρότητα

  • Η ώρα της απάντησης για το θρίλερ με την Σταυρούλα: Βγαίνει το αποτέλεσμα του DNA: Την Παρασκευή αναμένεται να πάρουν οι Αρχές στα χέρια τους το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA στην οποία υποβλήθηκε η σορός της γυναίκας που βρέθηκε στον Πόρο και όπως όλα δείχνουν ανήκει στην Σταυρούλα που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη τον περασμένο Αύγουστο.
  • Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας – «ΝΑΙ» επί της αρχής μόνο από ΝΔ – Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μετά από μία διήμερη πολύωρη συζήτηση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με το νέο ποινικό κώδικα.
  • Αγρότες: Ποιοι παραμένουν στα μπλόκα – Οι αγρότες Καρδίτσας και Φαρσάλων αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65, το οποίο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ενισχυθεί και με άλλα τρακτέρ.
  • Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ειδικός αλγόριθμος – Έρχονται αυτόματοι έλεγχοι για αποκάλυψη κρυφών τζίρων και εισοδημάτων – Θα επιλέγει τους φορολογούμενους και τους ελεγκτικούς στόχους
  • Θεσσαλονίκη: Ο 80χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του φονικού – Από τις μαχαιριές του 80χρονου συζύγου της φαίνεται να έπεσε νεκρή η 87χρονη, στην περιοχή της Χαριλάου, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανω-κάτω μετά την παρέμβαση Τσίπρα

  • «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»: «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η παρέμβαση Τσίπρα: Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που ζητούσε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του.
  • Οι αιχμές και η απάντηση Τσακαλώτου: Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε και σαφείς αιχμές σε όσους αποχώρησαν από το κόμμα και έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους για την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά με κατά μέτωπο επίθεση.

Στριμώχνεται η κυβέρνηση

  • Σε κλοιό διαδηλωτών η Αθήνα: Μια σειρά από διαμαρτυρίες κοινωνικών ομάδων καλείται το τελευταίο διάστημα να διαχειριστεί η κυβέρνηση, καθώς μετά τους αγρότες και οι μελισσοκόμοι απέκλεισαν το Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, οι φοιτητές εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.
  • Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis; Δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA δείχνει ότι το 59% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 60% θεωρεί ότι η χώρα μας αυτήν την περίοδο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με την ακρίβεια και την οικονομία να είναι τα μεγάλα «αγκάθια».
  • Σε πτώση η δημοτικότητα Μητσοτάκη: Ενα από τα δεδομένα που προκύπτουν από την παραπάνω δημοσκόπηση είναι και η ξεκάθαρη πτώση της δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι που συμβαίνει για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Νοέμβριο η θετική αξιολόγηση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού έφτανε στο 45%, ενώ τώρα το ποσοστό του έχει πέσει στο 40%.

Καιρός: Έρχεται τριήμερο βροχών

  • Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Από την Παρασκευή και μέχρι τουλάχιστον την Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει στη χώρα μας με έντονες βροχοπτώσεις να καλύπτουν μεγάλο μέρος της χώρας μας.
  • Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα: Από το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, νότια και ανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.
  • Πρώτα δείγματα την Παρασκευή: Την πρώτη γεύση της αλλαγής του καιρού θα την πάρουμε την Παρασκευή αφού θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης σε αρκετές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Συγκεκριμένα, στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τα Επτάνησα αναμένονται δυνατές βροχοπτώσεις.

Αθλητικά: Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στους «16»

  • Σφράγισε την πρόκριση: Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με σκόρερ ξανά τον Ελ Καμπί ο Ολυμπιακός επικράτησε ξανά 1-0 της Φερεντσβάρος και προκρίθηκε στους «16» του Conference League όπου βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ.
  • Το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση: Η κλήρωση για τη φάση των 16 θα διεξαχθεί την Παρασκευή (23/02, 14:00) στη Νιόν με τους εκπρόσωπους μας να ξέρουν ήδη τα δεδομένα των αναμετρήσεών τους. Ο Ολυμπιακός θα παίξει εντός έδρας το πρώτο ματς στις 7 Μαρτίου και στις 14 του ίδιου μήνα εκτός έδρας. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ θα παίξει εκτός το πρώτο ματς και τη ρεβάνς στην Τούμπα στις ίδιες ημερομηνίες.
  • Οι πιθανοί αντίπαλοι: Ο Ολυμπιακός μπορεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα και Φενέρμπαχτσε, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με μία εκ των Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Άγιαξ, Στουρμ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Μόλντε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com