Κατάρρευση κτηρίου στο Πασαλιμάνι: Στον ανακριτή ο εργολάβος και 6 εργάτες, σκοτώθηκε για το μεροκάματο ο 31χρονος αστυνομικός

Τη μάχη του μεροκάματου, παράλληλα με τη μάχη ενάντια στο έγκλημα δίνουν οι αστυνομικοί, αφού πολλοί από αυτούς αναζητούν συμπληρωματικό μεροκάματο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

by Times Newsroom

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών εκτός υπηρεσίας ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Ο εργολάβος κατηγορείται για εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και για την οικοδομική νομοθεσία, ενώ συνελήφθησαν και οι εργάτες για την οικοδομική νομοθεσία γιατί δούλευαν εισπράττοντας αδήλωτα χρήματα.

Στο κτήριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.

Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι συλληφθέντες θα περάσουν σήμερα Τετάρτη (17/4) το κατώφλι του ανακριτή.

Κατάρρευση κτηρίου στο Πασαλιμάνι: Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά για το κτίριο της οδού Νεωρίου στο οποίο εκτελούνταν προφανώς εργασίες ανακαίνισης.

Οι εργάτες επιχειρούσαν να ρίξουν έναν τοίχο στο κτήριο και χτύπησαν μία κεντρική δοκό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ολόκληρο τμήμα και να σκοτώσει τον 31χρονο.Ο άτυχος αστυνομικός τη στιγμή της κατάρρευσης εκτελούσε εργασίες, προσπάθησε να πηδήξει σε ένα φορτηγό για να σωθεί αλλά έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε.

Να σημειωθεί ότι ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν παράλληλα, σε φορτηγό, όταν βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, προκειμένου να συμπληρώσει το μεροκάματό του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com