Κατρίνης: Πόσα ακόμα εκατομμύρια πολίτες πρέπει να υπογράψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη;

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ΣΚΑΙ

by Times Newsroom

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών και στις ευθύνες της κυβέρνησης  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε:

Είναι διάχυτη η αίσθηση στους πολίτες ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να χυθεί φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Αυτό έδειξε και η λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής, η οποία δεν κάλεσε τα πρόσωπα που θα έπρεπε.

Σε αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση ο κόσμος δεν έχει χειραγωγηθεί και αυτό φάνηκε και στα αυθόρμητα συλλαλητήρια, αλλά και στη συγκέντρωση υπογραφών από ένα εκατομμύριο πολίτες, που ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η Πολιτεία και η δικαιοσύνη θα πρέπει να βρουν τους υπεύθυνους, την ώρα που έχουμε το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα, το οποίο αποδίδει ξεκάθαρα ευθύνες στον κ. Καραμανλή και τον κ Σπίρτζη και το οποίο η κυβέρνηση φρόντισε να αποκρύψει, κρυπτόμενη και δοξαζόμενη πίσω από την πρόταση του ΚΚΕ.

Το ερώτημα είναι, πόσα ακόμα εκατομμύρια πολίτες πρέπει να υπογράψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη;

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων τόνισε:

Το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια έχει διατυπώσει θετική άποψη για τη δημιουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, με βάση το σκανδιναβικό μοντέλο, μετά από ευρεία συζήτηση με τα κόμματα που συμφωνούν για να συνδιαμορφωθεί μία τέτοια θέση.

Ένα μοντέλο σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα θα πηγαίνουν στην έρευνα, θα πηγαίνουν στις υποδομές, θα πηγαίνουν στην εκπαίδευση και όχι στις τσέπες των επενδυτών.

Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την πρόταση της κυβέρνησης, που βιάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη φιλοσοφία των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, αλλά είναι μία ”μπίζνα” κάποιων με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Είναι σαφής η θέση μας, ότι δεν θέλουμε απαγορεύσεις, αλλά αυστηρές ρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέπουν τη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων με εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι με επιχειρηματικά και επενδυτικά κριτήρια.

Δυστυχώς η κυβέρνηση θεσμοθετεί πολύ γρήγορα, πολύ πρόχειρα, με τρόπο που δεν επιτρέπεται συνταγματικά και στηριζόμενη στο μοντέλο της Κύπρου.

Σχετικά με τα τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην διασύνδεση των POS ανέφερε:

Οι επαγγελματίες, εκτός από το ότι υλοποιούν αυτή την υποχρέωση με κόστος και επιπλέον φορολόγηση, έχουν και την κυβέρνηση να τους απαντά με επιθετικό ύφος, ότι αν δεν το βάλουν δεν θα πάρουν τη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να μιλήσει με τους ανθρώπους της αγοράς που έχουν τα προβλήματά τους και τις επιβαρύνσεις τους και όχι να τους απειλεί.

Το αυτονόητο βήμα της διασύνδεσης των POS, η κυβέρνηση θα έπρεπε εδώ και πέντε χρόνια να το έχει δρομολογήσει και όχι να βάζει τώρα το πιστόλι στον κρόταφο στους επαγγελματίες και τους παρόχους, επειδή η ίδια άργησε να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com