Καύσωνας μέχρι τέλους Ιουλίου, ενώ μαίνονται οι φωτιές

Ενεργά τα μέτωπα της φωτιάς στη Δυτική Αττική και το Λουτράκι, στη Ρόδο και στη Λακωνία

by Times Newsroom

Ο αγώνας συνεχίζεται στα μέτωπα της φωτιάς

  • Τα μέτωπα της πυρκαγιάς: Τα μέτωπα που παραμένουν ενεργά είναι αυτά στη Δυτική Αττική και το Λουτράκι ενώ ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο, όπου και εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Απόλλωνα. Παρόμοια η κατάσταση και στη Λακωνία όπου η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη στην περιοχή Πυρί.
  • Η διεθνής βοήθεια: Bοήθεια από τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Πολωνία αναμένεται να φτάσει σήμερα και αύριο στην Ελλάδα ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ο σχεδιασμός: Σύσκεψη για την εκπόνηση πλάνου αντιμετώπισης των πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες έλαβε χώρα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας.

 Μέχρι το τέλος Ιουλίου ο καύσωνας

  • Τα νέα κύματα: Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα προβλέπονται μεταξύ 20 και 28 Ιουλίου 2023.
  • Η διάρκεια: Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο ο νέος καύσωνας θα κρατήσει πάνω από μία εβδομάδα και τα βράδια θα είναι ιδιαίτερα θερμά, με τον υδράργυρο να μην πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς.
  • Πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας: Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα 24/7 με πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού, αλλά από την Τρίτη 25/7 θα ξεκινήσει και πάλι να ανεβαίνει.

Αλλάζουν πρόσωπο τα Εξάρχεια

  • Οι επενδυτές των Εξαρχείων: Πολλές είναι οι αγοραπωλησίες ακινήτων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στα Εξάρχεια, με τους επενδυτές να προέρχονται απο διάφορες χώρες του εξωτερικού, καθώς η περιοχή, παρά το «σκληροπυρηνικό» παρελθόν της, αποτελεί πλέον ένα χρυσό μεσιτικό «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας.
  • Gentrification: Tο κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο του πολεοδομικού «εξευγενισμού», κατά το οποίο ο χαρακτήρας μιας ιδιαίτερης αστικής περιοχής αλλάζει, με εύπορους ανθρώπους που μετακινούνται εκεί, προσελκύοντας επιχειρήσεις και επενδύσεις, αλλά απομακρύνοντας τους σημερινούς κατοίκους της (gentrification) φαίνεται πως αποτελεί τη μοίρα των Εξαρχείων.
  • Η ζήτηση: Σε δημοφιλή ιστοσελίδα αγοραπωλησιών ακινήτων καταγράφονται οι αγγελίες για την πώληση 114 ολόκληρων κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Πολλά από αυτά είναι μονοκατοικίες.

 Δυστύχημα των Τεμπών: Ελεύθερος ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ

  • Η απόφαση: Eλεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
  • Οι αποφάσεις που προηγήθηκαν: Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους τις προηγούμενες ημέρες ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, στο διάστημα από 21-3-2017 έως 15-11-2019, και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ.
  • Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου: Ανοίγει ο δρόμος για τη άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης. Στόχος της νομοθετικής παρέμβασης που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος είναι να διερευνηθεί η σοβαρή αυτή υπόθεση σε κάθε της πτυχή και να μην μείνει καμία σκιά.

Οι Ρώσοι απειλούν τους πάντες…

  • Η ανακοίνωση της Μόσχας: Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα θεωρεί, από τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουλίου, όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό τα λιμάνια της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα ως δυνητικούς μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων.
  • Άλμα στις τιμές των σιτηρών: Η ανακοίνωση της είδησης του τερματισμού της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν σημαντικά οι τιμές του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας.
  • Η συμφωνία για τα σιτηρά: Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έβαλε τέλος στη λεγόμενη συμφωνία για τα σιτηρά, η οποία έδινε τη δυνατότητα τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία να συνεχίσουν τις εξαγωγές σιτηρών εν μέσω του πολέμου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com