Κέντρο Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΚΕΔΜΑ): Διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης: «Ψηφιακή Εξοικείωση Εκπαιδευτών σε θέματα Εξ Αποστάσεως Μάθησης»

by Times Newsroom

Η πανδημία της νόσου Covid-19 μας υποχρέωσε να ενσωματώσουμε την εξ αποστάσεως διαδικτυακή μάθηση σε όλες τις μορφές εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η εξ αποστάσεως εργασία αλλά και μάθηση είναι εδώ για να μείνει: είναι η νέα κανονικότητα. Επιβάλλεται λοιπόν να καταρτιστούν στις τεχνικές και στη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όλοι όσοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση ενηλίκων. Το διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης «Ψηφιακή Εξοικείωση Εκπαιδευτών σε θέματα Εξ Αποστάσεως Μάθησης» που προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ), το οποίο επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), προσανατολίζεται στην ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων που χρειάζονται οι σύγχρονοι εκπαιδευτές ενηλίκων και οι σχεδιαστές διαδικτυακών μαθημάτων. Εκπαιδευτής είναι ο Δρ Παύλος Χατζόπουλος, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στα Μεταπτυχιακά προγράμματα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και «Adult Education for Social Change» στο ΑΠΚΥ.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται διαδικτυακά στις 14, 15 και 20 Νοεμβρίου 2023 (08:30-14:30, 15 συνολικά ώρες κατάρτισης) και εστιάζει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτές ενηλίκων και σχεδιαστές σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (π.χ., στη χρήση ψηφιακών εργαλείων, στην προσαρμογή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, στον σχεδιασμό διαδικτυακών μαθημάτων). Στοχεύει στην υποστήριξή τους ώστε η δραστηριοποίησή τους στην εκπαίδευση ενηλίκων να καταστεί αποδοτική, αποτελεσματική και προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Το Πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε:

  • Διοικητικά στελέχη / Στελέχη Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού που ασχολούνται με την εκπαίδευση εργαζομένων.

  • Στελέχη εκπαιδευτικών οργανισμών που ασχολούνται με εκπαιδευτικό σχεδιασμό και προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων.

  • Εσωτερικούς εκπαιδευτές οργανισμών που ακολουθούν το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας.

  • Σχεδιαστές προγραμμάτων και εκπαιδευτές για προγράμματα διά βίου μάθησης.

Καταληκτική ημερομηνία για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 6η Νοεμβρίου 2023. Σύνδεσμος εγγραφής:  https://forms.office.com/e/RSmFk2kukS. Κόστος συμμετοχής: €115 (αρχικό κόστος ανά συμμετοχή: €370, επιχορήγηση ΑνΑΔ: €255).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com