Κομμένος στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ για το «κρατίδιο» στα Κατεχόμενα του Κασσελάκη – Νέα πυρά από Αχτσιόγλου

Τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγαν και η μάχη Αχτσιόγλου - Κασσελάκη, δύο 24ωρα πριν τη λήξη της, εξελίσσεται πλέον ως πολιτικό «ξεκατίνιασμα» και με όρους τηλεοπτικού ριάλιτι!

by Times Newsroom

Βουλευτές, στελέχη, κομματικά ΜΜΕ, troll του Διαδικτύου έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα χωρίς τέλος, όχι για να προωθήσουν την υποψηφιότητα που υποστηρίζουν αλλά για να «τελειώσουν» τον αντίπαλο και το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα γεφυρωθεί από Δευτέρα το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα την Παρασκευή το πρωί η Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη. «Δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να έχουμε θέσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ η Έφη Αχτσιόγλου καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη έλλειψη πολιτικού πλαισίου, σχεδίου, γνώσης και εμπειρίας, εντείνοντας, παράλληλα, την κριτική στον αντίπαλό της για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου.

Στρέφοντας πάλι τα πυρά της στον Παύλο Πολάκη, η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε πάλι τον κ. Κασσελάκη να καταδικάζει τέτοιες πρακτικές, αναφερόμενη σε «ανθρωποφαγικές επιθέσεις» από τον Κρητικό βουλευτή. «Δεν εκπορεύονται από τον ίδιο. Δεν μπορεί από ένα πρόσωπο να συνεχίσει αυτή την υβριστική τακτική. Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να καταδικάζει τέτοιες πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά.

Αν κερδίσει στις εκλογές της Κυριακής (24.09.2023), ξεκαθάρισε ότι τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου θα τους συναντήσει όλους. «Η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη και αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Όλοι μαζί με δύο προϋποθέσεις το πολιτικό πλαίσιο. Και να σταματήσουν οι συκοφαντικές επιθέσεις», επισήμανε.

Ολομέτωπη σε Κασσελάκη για το «κρατίδιο»

Η χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη όπου χαρακτήρισε «κρατίδιο» τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, αν και μετά την επισήμανση κάποιου δημοσιογράφου για ψευδοκράτος επανέλαβε και εκείνος, διορθώνοντας, «ψευδοκράτος», προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων και αναταράξεων στην Κουμουνδούρου.

Με μια αιχμηρή δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζει το ολίσθημα του συνυποψήφιου της, Στέφανου Κασσελάκη, για τα κατεχόμενα της Κύπρου. «Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Εμμέσως η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε σημειώνοντας «Φανταζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιογλου

«Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιο τους” (δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Η απάντηση Κασσελάκη: «Θα μάθω ελληνικά»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο κ. Κασσελάκης με ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter) απέδωσε την ατυχέστατη αυτή διατύπωση στα όχι και τόσο επαρκή ελληνικά του.

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε – απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους».

«Μια λέξη που διέφυγε»

Πλήρη κάλυψη στον Στέφανο Κασσελάκη για το ολίσθημα που έκανε όταν αποκάλεσε τα Κατεχόμενα ως «βόρειο κρατίδιο» και «βόρεια Κύπρο» παρείχε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Παππάς.

«Είναι σαφές ότι είναι ολίσθημα. Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, η συζήτηση για τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας και στην κριτική που ασκήθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου στον Στέφανο Κασσελάκη για όσα είπε για το «ψευδοκράτος».

«Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο και προφανώς δεν αλλάζει την εθνική γραμμή, το καθάρισε με επάρκεια και πάμε παρακάτω» προσπάθησε να κλείσει τη συζήτηση ο κ. Παππάς, ο οποίος παράλληλα κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου να ανακαλέσει την κατηγορία σε βάρος του κ. Κασσελάκη για σεξιστική επίθεση.

«Ήταν απάντηση στο πόδι»

«Και μέσα στην ίδια την απάντηση στο πόδι διορθώθηκε το φραστικό ολίσθημα και το ξεκαθάρισε μετά στην ομιλία του στο Αιγάλεω» είπε από την πλευρά της η Δώρα Αυγέρη. «Καμία άγνοια, θα ήθελα να καθησυχάσω τους συμπατριώτες συνέλληνες της Κύπρου. Ο Κασσελάκης θα κρατήσει μέχρι κεραίας την παράδοση και την παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το 2015-2019. Δε έρχεται ούτε η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης να γράψουν νέο πρόγραμμα για τα ελληνοτουρκικά, την εθνική άμυνα».

«Ο όρος “κρατίδιο” ήταν σαρδάμ»

«Αν είχαν τόσο μεγάλη βαρύτητα τα σαρδάμ ο κ. Μητσοτάκης θα είχε -5%. Ήταν ένα σαρδάμ εν τη ρύμει του λόγου. Ο όρος “κρατίδιο” ήταν σαρδάμ. Πόσο σοβαρά μπορείς να μιλήσεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής με δηλώσεις στο Facebook; Αν κάποιος διαφωνεί με τον όρο πατριωτική αριστερά που βάζει ο κ. Κασσελάκης να μας το πει» είπε η Θεοδώρα Τζάκρη κάνοντας λόγο για «ορισμένους εξ ημών που ήταν επισπεύδοντες για τις Πρέσπες του Αιγαίου» και ονοματίζοντας τον Νίκο Φίλη.

«Έλα να το τελειώνουμε το θέμα»

Με τη φράση «έλα να το τελειώνουμε το θέμα» και ανάρτηση της απάντησης του Στέφανου Κασσελάκη τοποθετήθηκε στο δημόσιο διάλογο και ο Παύλος Πολάκης που ανήκει στο στρατόπεδο του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρή απάντηση Βούτση: Δεν είναι πλεονέκτημα να γνωρίζει ελάχιστα τις θέσεις του κόμματος

Για «υποψήφιο που γνωρίζει ελάχιστα τις θέσεις του κόμματος και που απειλεί με μετάλλαξη την ταυτότητά του», έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Πιστεύω ότι δεν είναι πλεονέκτημα για τον υποψήφιο πρόεδρος ενός ευρύτερα αριστερού κόμματος, με τη σύγχρονη έννοια το ότι δεν θα είναι στη Βουλή ενδεχομένως και επι 4 χρόνια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην είναι στη Βουλή. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολιτειακός παράγοντας. Επίσης δεν είναι πλεονέκτημα ότι γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματός μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στο Action24.

«Έχει πολλά ο Στέφανος Κασσελάκης ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσε να βοηθήσει στον τομέα της επικοινωνίας όπου το κόμμα πάσχει, αλλά πιστεύω πως η υποψηφιότητα του δεν είναι κατάλληλη για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

«Η επιλογή αυτή είναι υποχώρηση και μετάλλαξη στην αριστερή ταυτότητα του κόμματος. Έχει στο μυαλό του κυρίως την κεντρώα μετάλλαξη», κατέληξε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βούτσης.

«Καρφί» Ηλιόπουλου σε Κασσελάκη

Στη «γραμμή» της Έφης Αχτσιόγλου ότι η φράση «κρατίδιό τους» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Κατεχόμενα «δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά περισσότερο στο πεδίο αυτο που θα λέγαμε άγνοια» κινήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο εκ των συνεργατών της υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και είναι βαθιά προβληματικό για τέτοια ζητήματα και όχι για ένα τεχνικό όπως το Ε3 στην Εργάνη. Όταν για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα λές το “κρατίδιό τους” πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι γλωσσικό λάθος» επέμεινε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο ΟΡΕΝ μολονότι είπε πως «κατανοώ ότι πολλοί μπορούν να κάνουν ένα λεκτικό λάθος».

Όπως σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος «το πολιτικό περιεχόμενο είναι πάρα πολύ κρισιμο. Είμαστε ή δεν είμαστε με τον επαγγελματικό στρατό; Λέει “όχι” ο κ Κασσελάκης και αυτό αλλάζει το αμυντικό δογμα της χώρας. Μετά βγαίνει ο κ. Αποστολάκης, που ανήκει στους συνεργάτες του, και λέει είναι λάθος. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η χθεσινή δήλωση».

Όσον αφορά, δε, την επίκληση της κούρασης από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε δηκτικά ότι «αν μιλάμε για κούραση να θυμίσω ότι υπάρχουν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τρέεχουν σε προεκλογικούς ρυθιμύς τον τελευτάιο 1,5 χρόνο».

«Επικίδυνες τέτοιες δηλώσεις»

«Να προσέχουμε τι λέμε για τα εθνικά θέματα» σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπάρκας. Όπως είπε, μάλιστα, «τέτοιες δηλώσεις είναι επικίνδυνες, γιατί χρησιμοποιούνται από τον αντίπαλο ως επιχειρήματα».

Επίθεση από Φίλη

 Αίσθηση προκάλεσαν χθες τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης κατά του Στέφανου Κασσελάκη, για την περίοδο 2012 – 2015: «Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν τη μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Ν.Δ. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές. Το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ.» είπε ο κ. Φίλης.

«Οσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Διάβασα ότι πρέπει να υπάρξει αποπαρασίτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι φράση του Γκέμπελς, που αφορούσε όσους ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ» συνέχισε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στην ανάρτηση του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, για τους οποίους πρόσθεσε: «Οι συγκεκριμένοι όπως μιλάνε είναι υποκοσμιακού χαρακτήρα και θα περίμενα να υπάρχει καταδίκη από τον Κασσελάκη, όπως η Εφη (Αχτσιόγλου) κι εμείς δώσαμε μάχη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε. Περιμέναμε να τους μαζέψουν, δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί», είπε.

ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Στα κομματικά ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο πάντως τα πράγματα έχουν γίνει ανεξέλεγκτα, καθώς προσωπικές επιθέσεις και απειλές εξαπολύονται, ενώ τα λεγόμενα troll του Διαδικτύου έχουν ξεσαλώσει, με την «Εφημερίδα των Συντακτών» να αναφέρεται σε συγκεκριμένους ανώνυμους λογαριασμούς που δρούσαν και προεκλογικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και να διερευνά ότι υπάρχουν λογαριασμοί, οι οποίοι πραγματοποιούν 150 μηνύματα την ώρα, αριθμός που μπορεί να εξηγηθεί μόνο εάν υπάρχει ένας διαχειριστής για πολλούς λογαριασμούς.

Δεν θα πάει στη Βουλή ο Κασσελάκης

Εδώ και αρκετές ημέρες διακινείται από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ένα σενάριο για το πώς θα μπορούσε ο Στέφανος Κασσελάκης -εφόσον κερδίσει την Κυριακή- να μπει στη Βουλή. Με δεδομένους τους όρους του Συντάγματος και του σχετικού νόμου θα έπρεπε να παραιτηθεί τουλάχιστον ένας εκλεγμένος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα άλλοι πέντε επιλαχόντες μετά από αυτόν, για να βρεθεί στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης, ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το σενάριο «έτρεχε» μέρες, αν και από τον ΣΥΡΙΖΑ γινόταν παράλληλα γνωστό ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια του κ. Κασσελάκη να μπει στη Βουλή και πως αν εκλεγεί την Κυριακή, θα καθίσει τουλάχιστον ένα χρόνο εκτός Βουλής, δρομολογώντας την είσοδό του στη Βουλή μετά τις ευρωεκλογές. Με ποιο τρόπο; Χρίζοντας υποψήφιους ευρωβουλευτές κάποιους από τους βουλευτές Επικρατείας που βρίσκονται στη λίστα πριν από εκείνον.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις σαφείς δηλώσεις του Οθωνα Ηλιόπουλου και της Ελενας Ακρίτα ότι δε σκοπεύουν να παραιτηθούν -σ.σ. η κ. Ακρίτα αποκάλυψε μάλιστα πως ο Τσίπρας της είχε υποσχεθεί θέση υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εθνικές εκλογές- τα φώτα έπεσαν πάνω στον τρίτο εκλεγμένο βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελο Απστολάκη και τους πέντε που ακολουθούν, δηλαδή τους Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή (σ.σ. έχει δηλώσει ότι παραιτείται για να μπει στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης) και Ζωρζέττα Λάλη.

Επειδή λοιπόν κρίθηκε ότι το θέμα αυτό μόνο ζημιά κάνει στον κ. Κασσελάκη πριν τη δεύτερη Κυριακή, το επιτελείο του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να διαρρεύσει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ζητήσει την παραίτηση κανενός βουλευτή προκειμένου, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com