Κόντρα Βορίδη-Παππά: Έχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα των εκλογών;

Η κόντρα ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση Κασσελάκη περί διεξαγωγής εκλογών με διεθνείς παρατηρητές

by Times Newsroom

Η σύνταξη και κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας που προανήγγειλε το ΠΑΣΟΚ θα καθυστερήσει.

Η πρόταση δυσπιστίας επρόκειτο να καταταθεί στις 15:00 το μεσημέρι, ωστόσο η καθυστέρηση ξεπερνά τη μιάμισι ώρα.

Το γεγονός της καθυστέρησης ωστόσο έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να «καπελώσει» επικοινωνιακά την πρωτοβουλία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, ζήτησε τον λόγο και προανήγγειλε την συν-κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, αμφισβήτησε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και πυροδότησε την πρώτη σύγκρουση με τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

«Σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει την πρόταση δυσπιστίας και ελπίζω να πάρουμε την ευκαιρία και να κάνουμε μια δημιουργική συζήτηση» είπε ο κ. Παππάς για να προσθέσει στην συνέχεια ότι ο μόνος λόγος της παρέμβασής του είναι για να δικαιολογήσει την δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη περί ανάγκης διεξαγωγής εκλογών υπό την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών. «Όλες οι εκλογές γίνονται με παρατηρητές ο ΟΑΣΕ» είπε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης είπε «οι κρίσιμες λέξεις στις εκθέσεις του ΟΑΣΕ είναι “ελεύθερες” και “δίκαιες”» και πρόσθεσε «σε όλες τις εκθέσεις του ο ΟΑΣΕ έκρινε τις εκλογές της Ελλάδας ως ελεύθερες και δίκαιες».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θέλω ευθέως να ρωτήσω το κόμμα σας. Έχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ή των ευρωεκλογών; Πρόσφατα είχαμε 3 εκλογές: δύο εθνικές και μια αυτοδιοικητικές. Αυτές διεξήχθησαν με κυβέρνηση ΝΔ. Αμφισβητήσατε το αποτέλεσμα τους; Το αμφισβητείτε; Έχει αλλάξει κάτι; Τι είναι αυτό που ανοίγετε;»

Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας στις 3 το μεσημέρι – όπως είχε προγραμματιστεί ήδη από την περασμένη Πέμπτη – ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε να παγώσει κάθε διαδικασία καθώς επίκειται η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Από την πλευρά του προεδρείου ο κ. Κώστας Τασούλας εξήγησε πως «η κατάθεση της πρότασης προϋποθέτει ολομέλεια εν εξελίξει και αυτή προσφέρουμε. Μόλις κατατεθεί, εφόσον κατατεθεί θα διακοπεί η συζήτηση του νομοσχεδίου και θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com