Κουμπάτ Ταλαμπάνι: Το Κουρδιστάν προηγείται στις σύγχρονες προκλήσεις

 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26-29 Απριλίου 

by Times Newsroom

Κουμπάτ Ταλαμπάνι: Το Κουρδιστάν προηγείται στις σύγχρονες προκλήσεις. «Η περιοχή μας βρίσκεται σε μία ταραχώδη εποχή και έχουμε το χρέος να την πλοηγήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε προς όφελος των πολιτών μας», δήλωσε ο κ. Κουμπάτ Ταλαμπάνι, αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26-29 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η ενεργειακή αυτονομία της περιοχής. Όπως είπε ο κ. Ταλαμπάνι: «Έχουμε σημαντικές ενεργειακές ανάγκες, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα αερίου, αλλά είμαστε σε μία περιοχή που δεν ηλεκτροδοτείται καθ΄ όλο το 24ωρο». Έτσι, τόνισε, ότι «τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής πρέπει να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των πολιτών μας, αλλά και της βιομηχανίας μας. Οι επιπλέον διαθέσιμες ποσότητες ενέργειας θα μπορέσουν να διατεθούν προς αξιοποίηση».

Όπως εξήγησε: «Η ισχυρή εξάρτηση από την ενέργεια έχει καταστήσει την περιοχή μας πολύ ευάλωτη στις διακυμάνσεις της αγοράς», ενώ επεσήμανε την ανάγκη για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

«Μπορούμε δυνητικά να παρέχουμε τροφή για ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ταλαμπάνι δήλωσε ότι «αντί να είμαστε σε διαμάχη με την Βαγδάτη μπορούμε να παίξουμε έναν θετικό ρόλο, επανακτώντας την επιρροή μας στο Ιράκ, κάτι το οποίο μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια και την επιβίωση για το Κουρδιστάν».

Όσον αφορά τα ζητήματα ισότητας των δύο φίλων ο κ. Ταλαμπάνι ανέφερε ότι: «Οι γυναίκες μπορούν να παίξουν έναν πολύ ενεργό ρόλο σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και της οικονομίας, καθώς οι ανέκαθεν είχαν έναν κεντρικό ρόλο στην ιστορία της χώρας». «Εάν θέλουμε ένα ισχυρό κράτος απαιτείται ισότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η διαφθορά ευδοκιμεί στους κόλπους της γραφειοκρατίας, ενώ λύση είναι η καθετοποίηση των διαδικασιών και η ψηφιοποίηση του κράτους.

Ο κ. Ταλαμπάνι επεσήμανε ότι είμαστε σε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους γείτονες όπως το Ιράν, την Τουρκία, ή τη χώρα που μας φιλοξενεί, το Ιράκ και αναφέρθηκε στη μάχη κατά του ISIS στο Ιράκ σε συνεργασία με τη Συρία.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα του ότι του χρόνου, μετά τις εθνικές εκλογές, θα μπορεί να αναφερθεί σε περισσότερο θετικά νέα σε σχέση με το Κουρδιστάν.

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Βασίλης Γαβαλάς, επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων στο DIKTIO Network for Reform in Greece and Europe, Greece .

Η παρακολούθηση του Φόρουμ online είναι ελεύθερη με εγγραφή εδώ

  • Στη φωτογραφία: Απο αριστερά: Βασίλης Γαβαλάς, επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων στο DIKTIO Network for Reform in Greece and Europe, Greece και Κουμπάτ Ταλαμπάνι, αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Περιφέρειας του Κουρδιστάν

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com