Κυβέρνηση: Στο μικροσκόπιο οι μπαχαλάκηδες – Πρώτο crash test οι συγκεντρώσεις της Πέμπτης

«Κωδικός παρελάσεις». Αυτό είναι το επόμενο βήμα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι... αντισυστημικές ομάδες, τις οποίες κινούν, εκτός από διάφοροι αντιεξουσιαστές, και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κυκλώσει στα ημερολόγιά τους την 25η Μαρτίου, ως νέα μέρα με την οποία έχουν κλείσει... ραντεβού με την μπαχαλοποίηση.

by Times Newsroom

Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να επαναφέρουν το κλίμα που βίωσε η Ελλάδα το 2011, όταν, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δημιούργησαν επεισόδια στην κεντρική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Σε αυτό το σκεπτικό είναι η κλιμάκωση που στήνεται σε πορείες και διαμαρτυρίες, αλλά κυρίως το κύμα των καταλήψεων σε σχολεία και πανεπιστήμια που επιδιώκεται.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαίες δεν είναι οι επιθέσεις που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα εναντίον του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσα, σε συγκέντρωση στο Μενίδι, αλλά και στο σπίτι του τ. υπουργού, Κώστα Αχ. Καραμανλή, στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, τα επεισόδια στο τέλος των μεγάλων συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις, αλλά και τα όσα παρατηρούνται σε διάφορα γήπεδα της χώρας με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων -και όχι μόνο- δείχνουν ότι συγκεκριμένες ομάδες επενδύουν στη σύγκρουση.

Το κλίμα είναι γενικά τεταμένο και τα… άκρα, τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά, ετοιμάζονται για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν καύσιμη ύλη απέναντι στο πολιτικό σύστημα που δοκιμάζεται ξανά εξαιτίας της τραγωδίας των Τεμπών.

Στο Μαξίμου, αλλά και στην Κατεχάκη, είναι ενημερωμένοι για τα όσα συμβαίνουν και ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή οι σχεδιασμοί για να αποφευχθούν επεισόδια, αλλά και σχεδιασμοί που μπορούν να φέρουν την κυβέρνηση σε περιστατικό «τύπου 2008».

Το πρώτο μεγάλο τεστ πριν από τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου θα είναι η απεργία της Πέμπτης, στην οποία συμμετέχουν τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ, και αναμένονται μεγάλες συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η οδηγία που έχει δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οι συγκεντρώσεις να γίνουν με ειρηνικό τρόπο και να μην έχουμε το γνωστό κυνηγητό στους δρόμους του κέντρου με τους γνωστούς άγνωστους!

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρικάκος μελετά να επαναλάβει τις συνομιλίες του τόσο με τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, όσο και με άλλους φορείς και κόμματα, ώστε να «περιφρουρηθούν» οι συγκεντρώσεις και να μην έχουμε έκτροπα, που θα αμαυρώσουν τη μνήμη των νεκρών.

Παράλληλα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συσκέψεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα, θα εξεταστούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εμποδίσουν την εικόνα της μπαχαλοποίησης της πρωτεύουσας και θα προστατεύσουν την περιουσία των πολιτών.

Επίσης, όσον αφορά στο θέμα των παρελάσεων, στο Μαξίμου εξετάζουν το πού θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η τακτική ενίσχυσης του φρονήματος των ακριτών μας, αλλά και το πώς θα «θωρακιστεί» κυρίως η παρέλαση της Αθήνας, που θα γίνει βέβαια μέσα στο κλίμα μιας μεγάλης τραγωδίας που βιώνουμε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com