Μακρόν: Η Ρωσία ενεργεί άνανδρα, θα βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αντισταθούν

Η Μόσχα «προσπαθεί να σκορπίσει τον τρόμο στον πληθυσμό» επιτιθέμενη κατά μη στρατιωτικών υποδομών

by Times Newsroom

Τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει τους Ουκρανούς «να αντισταθούν κατά την διάρκεια του χειμώνα» απέναντι σε μία Ρωσία που ενεργεί «άνανδρα» και στόχος της είναι «να βυθίσει στο σκοτάδι και το κρύο» τους πολίτες της Ουκρανίας τόνισε την Τρίτη (13/12) ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Ρωσία ενεργεί άνανδρα και προσπαθεί να σκορπίσει τον τρόμο στον πληθυσμό» επιτιθέμενη κατά μη στρατιωτικών υποδομών, επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δηλώσεις του Μακρόν έγιναν στο πλαίσιο του ανοίγματος των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης «Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό» που διεξάγεται στο Παρίσι.

«Η Ρωσία, οι αδυναμίες της οποίας σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν πανηγυρικά αποκαλυφθεί, επέλεξε μία κυνική στρατηγική που έχει ως στόχο να καταστρέψει τις μη στρατιωτικές υποδομές για να γονατίσει την Ουκρανία», είπε.

«Επιτιθέμενη κατά μη στρατιωτικών υποδομών, η Ρωσία ενεργεί άνανδρα και προσπαθεί να σκορπίσει τον τρόμο στον πληθυσμό, προσπαθώντας να διαλύσει τα μετόπισθεν αφού δεν μπορεί να κρατήσει το μέτωπο», δήλωσε.

«Οι επιθέσεις αυτές για τις οποίες η Ρωσία ομολογεί ανοικτά ότι δεν έχουν άλλο στόχο από την κάμψη της αντίστασης του ουκρανικού λαού συνιστούν εγκλήματα πολέμου και δεν θα μείνουν ατιμώρητα», είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία «να αποφασίσει τους όρους μίας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης» και δήλωσε ότι «το ειρηνευτικό σχέδιο των δέκα σημείων» του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποτελεί «εξαιρετική βάση επί της οποίας θα οικοδομήσουμε από κοινού».

«Αλλά, «στο άμεσο μέλλον το επείγον είναι να υποστηρίξουμε την ικανότητα του ουκρανικού λαού να αντισταθεί», είπε ζητώντας διεθνή συμβολή που θα αρθεί «στο ύψος των περιστάσεων».

Επιπλέον γαλλική βοήθεια ύψους 76,5 εκατομμυρίων ευρώ

Ανακοίνωσε επιπλέον γαλλική βοήθεια ύψους 76,5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε η Ουκρανία να περάσει τον χειμώνα των αρχών του 2023 που θα κατευθυνθούν «στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και της ενέργειας».

Το ποσόν προστίθεται στα 48,5 εκατομμύρια ευρώ που έχει ανακοινώσει το Παρίσι, βρίσκονται στο στάδιο της εκταμίευσης και προορίζονται «στις προτεραιότητες που καθορίσθηκαν στο πλαίσιο της διάσκεψης: 27 εκατομμύρια για χειμερινές επείγουσες ανάγκες και κατανομή του υπολοίπου ανάμεσα στους εκτοπισμένους, τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, την επισιτιστική βοήθεια, την ψυχολογική ασφάλεια».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com