Μαρινάκης: Απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός ο βανδαλισμός του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου

Το κήρυγμα στις εκκλησίες για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι απειλές στους βουλευτές και η πορεία διαμαρτυρίας

by Times Newsroom

Την παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσε ο βανδαλισμός στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλείου.

«Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

«Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σάλος στην Λάρισα: Βανδάλισαν τον Μητροπολιτικό Ναό για να πουν… «είμαστε ΟΛΑ γκέι»

Υβριστικά συνθήματα στους τοίχους και στα σκαλοπάτια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, αντίκρυσαν σήμερα το πρωί όσοι πιστοί πήγαν για να παρακολουθήσουν την Kυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Από το περιεχόμενο των συνθημάτων προκύπτει ότι αυτά έγιναν ενόψει της σημερινής εκδήλωσης που πραγματοποιεί στις 7 το απόγευμα η Ιερά Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, όπου θα προβληθούν οι θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τα συνθήματα σχολίασε με ανάρτησή του ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του για την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, σημείωσε τα εξής: “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και μεις γελούσαμε στις γειτονιές… Έτσι βρήκε το πρωινό φως τον Άγιο Αχίλλιο Λάρισας. Τί κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας”, παραθέτοντας μάλιστα και χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό του ναού. Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Λάρισας.

Πρόσκληση σε μαζική Αγρυπνία κατά των γάμων των ομόφυλων από τον Μητροπολίτη Χίου

Πρόσκληση για προσευχή και μαζική Αγρυπνία κατά των γάμων των ομόφυλων απηύθυνε, σήμερα, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος είπε: «Επειδή ζούμε ζοφερές ημέρες, η Μητρόπολη Χίου, θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία, θα πραγματοποιήσει μία Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό ναό για όλους τους ιερείς του νησιού και για όλους τους πιστούς. Θα προσευχηθούμε στον Θεό, να φωτίσει αυτούς που θεσμοθετούν, να θεσμοθετήσουν ορθά και συγχρόνως να δείξουμε με τον αριθμό που θα έρθει και πόσοι είναι αυτοί που αντιδρούν. Αν έρθουν 5, σημαίνει ότι 5 μόνο αντιδρούν και θα κάνουν ό,τι θέλουνε. Όταν μαζευτούμε 10.000 τότε θα το υπολογίσουνε».

Ομόφυλα ζευγάρια: Διαβάστηκαν στους ναούς της Εκκλησίας οι «πύρινοι λόγοι» για τον γάμο

Διαβάστηκε σήμερα Κυριακή 4/2 σε όλους τους ναούς η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο» αναφέρεται στην εγκύκλιο. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. «Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της», επισημαίνεται.

Αν και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν στο κείμενο ότι «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία «έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός».

Όπως σημειώνεται «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους».Με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. «Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της» αναφέρεται.

«Δεν έχουν θέση στους ναούς»

Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας Σεραφείμ από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης σημειώνει: «Ομόφυλος είναι αυτός που είναι από την ίδια φυλή. Δεν έχουμε θέμα γάμου ομοφύλων γιατί αυτό συμβαίνει, αλλά ομοφυλοφίλων. Σήμερα διαβάστηκε η εγκύκλιος που η ιερά Σύνοδος επίκαιρα, μπροστά σε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενημερώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας και ζητά από τον λαό να είναι έτοιμος να αντισταθεί στην πράξη με αυτά τα οποία η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει».

«Να αλλάξουμε τη ροή του ηλίου, αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Να αντισταθεί με το πρώτο του όπλο που είναι η προσευχή. Να αντισταθεί μέσα στην οικογένεια γιατί εκεί είναι το σημαντικότερο σημείο γνώσης και ενημέρωσης, ενημερώνοντας και κατευθύνοντας τα παιδιά προς την ορθή πράξη και να κάνει πράξεις. Όπως εμείς που έχουμε διατηρήσει ως σήμερα και θα τον διατηρήσουμε όσο χρειάζεται τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην ενορία για να πούμε στους κυρίους βουλευτές τους οποίους τους ειδοποιήσαμε ότι δεν έχουν χώρο στον ναό μας μετά την ψήφο τους αν αυτή είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Μόνοι τους αφορίζονται», συμπληρώνει.

«Ο ναός και η εκκλησία είναι για τα μέλη της. Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο παύουν να είναι μέλη της γιατί έρχονται σε αντίθεση με το ευαγγέλιο. Η εκκλησία δεν είναι μια αγαπουλίστικη ομάδα ανθρώπων, είναι ο θεοίδρυτος θεσμός ο οποίος εισάγει δια του βαπτίσματος τους ανθρώπους στον χώρο της και τους ενοποιεί στο σώμα του Χριστού. Στο σώμα του Χριστού μπορούν να είναι όλοι οι αμαρτωλοί ενωμένοι εν μετανοία αλλά δεν μπορεί να είναι εκείνοι οι οποίοι νομοθετούν απέναντι στη φύση, απάνθρωπα και ελεεινά εναντίον των παιδιών».

Όπως λέει ο ίδιος: «Το νομοσχέδιο έχει έναν σκοπό, να καταστρέψει ψυχές, να φτιάξει παιδιά τα οποία θα είναι προβληματικά. Έχει βγει από το τραπέζι (σ.σ. η παρένθετη μητρότητα) γιατί τα σχέδια των πολιτικών είναι συγκεκριμένα. Έχει βγει από το τραπέζι για να περάσει το νομοσχέδιο ο κυβερνήτης μας, ο άθεος αυτός άνθρωπος, ο αφορισμένος εξ ιδίας θελήσεως. Τον έχετε δει να εκκλησιάζεται τις Κυριακές; Να κοινωνεί; Αυτός, μας περνάει σήμερα την υπόθεση αποκόπτοντας την ιστορία της παρένθετης μητρότητας για να έρθει αύριο το ευρωπαϊκό δικαστήριο και να το επιβάλλει, πληρώνοντας και πρόστιμο η Ελλάδα γιατί παίζουν με αυτά που δεν πρέπει να παίζουν».

Για τη βάφτιση λέει: «Δε θα το βαπτίσουμε γιατί ο νηπιοβαπτισμός ήρθε στην Εκκλησία ως επιλογή και απαίτηση της χριστιανικής οικογένειας. Δεν ήρθε ως επιβολή της Εκκλησίας. Βαφτίζονται τα νήπια γιατί έχουμε χριστιανικές οικογένειες».

Σεραφείμ για ομόφυλα ζευγάρια: Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε – Αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία

Μετά από την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, δόθηκε στο φως της δημοσιότητας η εγκύκλιος που διαβάστηκε σήμερα Κυριακή στους ναούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι “Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ‘ομοφυλοφιλικό γάμο””, αλλά και ότι με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. “Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της”.

Αν και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν στο κείμενο ότι “η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται”, σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία “έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός”.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στον λόγο του μετά το ανάγνωσμα της εγκυκλίου, έκανε λόγο για “τεκτονισμό” και “Καμπάλα”, ενώ αναφέρθηκε και σε οργανωμένο σχέδιο των ομοφυλόφιλων προκειμένου να προωθήσουν τους εαυτούς τους.

Σε δηλώσεις του αργότερα στις κάμερες, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε:

“Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε την δυνατότητα να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό. Για την εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα” είπε αρχικά.

Κατέληξε, λέγοντας πως: “Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκα”.

Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει γάμο και τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία πραγματοποιήθηκε  μετά από κάλεσμα της οργάνωσης «Ενωμένοι Μακεδόνες». Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Λευκού Πύργου, σύμφωνα με το thestival.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com