Μεξικό: Νεκροί σε ναυάγιο οκτώ Κινέζοι μετανάστες

Οκτώ Κινέζοι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στις ακτές του νότιου Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές, μετά την ανατροπή του σκάφους τους κατά μήκος μιας πολύ γνωστής αλλά επικίνδυνης διαδρομής για παράνομη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

by Times Newsroom

Τα πτώματα των επτά γυναικών και ενός άνδρα ανακαλύφθηκαν την Παρασκευή σε μια παραλία στο Σαν Φρανσίσκο ντελ Μαρ της Οαχάκα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της πολιτείας.

Οι βόλτες με βάρκες στις ακτές του Μεξικού χρησιμοποιούνται συχνά από μετανάστες που ελπίζουν να περάσουν στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν σημεία ελέγχου σε στενά παρακολουθούμενες χερσαίες διαδρομές.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Οαχάκα είπε ότι οι μετανάστες ταξίδεψαν σε μια βάρκα που χειριζόταν ένας Μεξικανός, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη από την Ταπατσούλα της πολιτείας Τσιάπας, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Ένας Κινέζος επέζησε από το ταξίδι, ανέφερε η δήλωση. Δεν εξήγησε τι συνέβη στον χειριστή του σκάφους.

Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι συνεργάζεται με ομοσπονδιακές υπηρεσίες για τη διερεύνηση του περιστατικού και την κινεζική πρεσβεία στο Μεξικό για την ταυτοποίηση των σορών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com