Μηταράκης για ναυάγιο στην Πύλο: Το πλοίο έκανε 18 φορές το δρομολόγιο, οι διακινητές έβγαλαν εκατομμύρια

Την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης στη Μεσόγειο επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Χίου με τη ΝΔ και τέως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, εξήγησε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και γίνονται νόμιμες αποτροπές στα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία και οι ελληνικές αρχές προστατεύουν. «Εμείς προλαβαίνουμε τις παράνομες αφίξεις στα σύνορα, με σκάφη του Λιμενικού και με δυνάμεις της Αστυνομίας και τεχνικά μέσα στα σύνορα», είπε.

Μιλώντας για τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης ο κ. Μηταράκης επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως με την αμφίσημη πολιτική της από την μία διατείνεται πως πολεμά τους λαθροδιακινητές, την ίδια στιγμή όμως, επιβραβεύει και τις παράνομες αφίξεις.

«Είναι μία μεγάλη μπίζνα. Το εν λόγω πλοίο που βυθίστηκε, υπάρχουν αναφορές πως είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο 18 φορές. Όπως μαθαίνουμε οι διακινητές έβγαλαν πάνω από 5 εκατομμύρια από το συγκεκριμένο σκάφος. Φανταστείτε αυτό το σκάφος και πόσα άλλα στη Μεσόγειο, πόσα δεκάδες εκατομμύρια αποφέρουν στα κυκλώματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Κλείνοντας είπε πως εδώ και χρόνια ασκείται μεγάλη πίεση από την αριστερά αλλά και από ΜΚΟ για να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας. «Είτε για ιδεολογικούς σκοπούς, είτε για οικονομικούς, ορισμένοι είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή