Μηταράκης: Στόχος μας μια σύγχρονη, ανθρώπινη και αποτελεσματική αστυνομία, απέναντι σε κάθε μορφή εγκλήματος

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

by Times Newsroom

Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η τελετή παράδοσης-παραλαβής των νέων γενικών γραμματέων του υπουργείου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, στον χαιρετισμό του αρχικά επισήμανε την καθοριστική συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στις προληπτικές εκκενώσεις περιοχών και στους απεγκλωβισμούς πολιτών και ζώων και στη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοίκων πληγέντων περιοχών, από τις πυρκαγιές.

Επιπρόσθετα ο κ. Μηταράκης, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, χαρακτήρισε υπεράνθρωπες τις προσπάθειες που κάνουν η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, ο Στρατός και η Ελληνική Αστυνομία, θέτοντας πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Οι Αρχές οργάνωσαν και εκτέλεσαν χωρίς προβλήματα τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας και το «ευχαριστώ» τουριστών αλλά και πολιτών είναι σημαντικό για τις γυναίκες και τους άνδρες που επιχείρησαν στη Ρόδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τους απερχόμενους γενικούς γραμματείς, Μιχάλη Καραμανλάκη και Κώστα Παπαθανασίου, για το έργο που προσέφεραν και για τη συμβολή τους στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας.

Καλωσορίζοντας τον νέο γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Μάνο Λογοθέτη και τη νέα γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι παραμένει στόχος της κυβέρνησης «μια σύγχρονη, ανθρώπινη και αποτελεσματική αστυνομία, απέναντι σε κάθε μορφή εγκλήματος. Μια αστυνομία που θα λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και θα στέκεται δίπλα και όχι απέναντι στους πολίτες» καθώς και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στα Καταστήματα Κράτησης, «προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός του σωφρονισμού και η ομαλή επανένταξη στην κοινωνία για όσους αποφυλακίζονται». Επιπροσθέτως χαρακτήρισε δε σημαντική μεταρρύθμιση τον «Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα».

Από την πλευρά τους οι απερχόμενοι γενικοί γραμματείς, ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς με τους οποίους συνεργάσθηκαν συμβάλλοντας στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για ασφάλεια από τα σύνορα μέχρι και την κάθε γειτονιά της χώρας.

Ο νέος γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης, χαρακτήρισε εξαιρετικό το έργο της ΕΛΑΣ και διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι θα εργασθεί σκληρά για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό, ενώ η νέα γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα, επισήμανε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και εξέφρασε την πεποίθησή της για αγαστή συνεργασία με όλο το στελεχικό δυναμικό του υπουργείου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com