Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Καμία συμφωνία με Ουκρανία – Δεν θα υπέγραφα τίποτα εν κρυπτώ

«Δεν θα υπέγραφα καμία συμφωνία εν κρυπτώ με την Ουκρανία», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής και με φόντο τη χθεσινή ανάρτηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

by Times Newsroom

«Είναι διαρκής η στήριξή μας στην Ουκρανία και έχει δρομολογηθεί ένα επίπεδο συζήτησης για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της στρατηγικής μας αυτονομίας με επένδυση στην ευρωπαϊκή άμυνα και είναι μια νέα προσθήκη στη συζήτηση που κάνουμε γιατί για πρώτη φορά ακουμπάμε το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας», σημείωσε αναφερόμενος στις συζητήσεις της Συνόδου.

«Το δεύτερο είναι ότι μετά από 5 μήνες διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο συμπερασμάτων για όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Καλείς σε ανθρωπιστική παύση που οδηγεί σε εκεχειρία αλλά και προϋποθέτει την απελευθέρωση ομήρων. Πρέπει είπε ακόμα να αποφύγουμε μια εκτεταμένη ανθρωπιστική κρίση. Το μήνυμα είπε είναι ότι κεντρική προτεραιότητα είναι η προστασία των αμάχων. Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας δυο κρατών» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν ανέφερε το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, συμπληρώνοντας ωστόσο πως θα είναι πάνω από τα 800 ευρώ ενώ σημείωσε πως συμπαρασύρει κι άλλα επιδόματα με απώτερο στόχο την δέσμευση της κυβέρνησης για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.

Μιλώντας για την ακρίβεια είπε: «Στο ζήτημα του ηλεκτρικού ρεύματος έχουμε πτωτικές τάσεις που οφείλεται στην παρέμβαση που κάναμε. Το φαινόμενο της ακρίβειας μας απασχολεί πάρα πολύ, είναι το Νο 1 ζήτημα. Να πω μόνο ότι πέραν των προσωρινών μέτρων όπως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη λειτουργία της αγοράς, το καλάθι της Σαρακοστής , το κύριο είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών, έτσι ώστε να έχουμε 950 κατώτατο μισό και μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Μέχρι να αυξηθούν υπάρχει μια απόσταση».

Αναφορικά με την τραγωδίας των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν είναι καλή εξέλιξη η πολιτικοποίηση της τραγωδίας λέγοντας δε πως κάτι τέτοιο δεν έχει κάνει ποτέ η Νέα Δημοκρατία. Σημείωσε δε πως τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί μία σειρά από δράσεις που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση για την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου. «Δεν είναι μια καλή εξέλιξη το γεγονός ότι υπάρχει ένταση σε μια συζήτηση για μια τραγωδία. Μια τραγωδία δεν πρέπει να πολιτικοποιείται ή να κομματικοποιείται. Οσοι μιλούν για συγκάλυψη σε τι αναφέρονται; Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της πιο γρήγορα. Η εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα στο ζήτημα των Τεμπών, η Δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες δεν υπάρχουν a priori ένοχοι. Και για αυτούς που την επιδιώκουν δεν θα είναι και κομματικά ωφέλιμη. Από την πρώτη στιγμή σκύψαμε με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών είπαμε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να το κάνει», είπε

Αναφορικά με την εικόνα των δημοσκοπήσεων είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν επαναπαύθηκε ποτέ στη μεγάλη δημοσκοπική της της υπεροχή σημειώνοντας πως η κάλπη είναι άδεια και πως «θα πείσουμε τον κόσμο γιατί να προσέλθει στην κάλπη, οι πολίτες ψηφίσουν και για την καθημερινότητά τους και για την Ευρώπη».

Σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο, είπε πως έως τις αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η συγκρότησή του για τα επόμενα 14 ονόματα που απομένουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com