Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για την πορεία της οικονομίας – Θέλουμε την συνολική αναβάθμιση των ΑΕΙ» – Τι του ζήτησε η Πρόεδρος

Συνάντηση της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

by Times Newsroom

Ο πρωθυπουργός είπε αρχικά πως «Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για την πορεία της οικονομίας μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Σχετικά με ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που άργησε. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε μια ουσιαστική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα. Η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών. Θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις συνταξιούχων. Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τα πρόστιμα στις τράπεζες δίνοντας συγχαρητήρια στην επιτροπή ανταγωνισμού «για ένα υψηλό πρόστιμο που επέβαλε». Όπως είπε, το 2024 μια θα είναι μια σημαντική χρονια για την πολιτική και πολιτειακή ιστορία του τόπου και πρέπει να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντώντας είπε ότι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η ίδια στα ταξίδια της στο εξωτερικό ότι είναι εντυπωσιασμένοι έξω με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών», συμπλήρωσε

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: 

«Ηταν μια χρονιά με πολλές προσκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Ο χρόνος κλείνει με κάποια αθετικά νέα για την οικονομία της χώρας. Το πιο έγκριτο οικονομικό περιοδικό ο Economist ανακήρυξε την Eλλάδα τη χώρα της χρονιάς αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης. Μας οπλίζει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε πάρει εντολή να κάνουμε.

Χθες εγκρίναμε στο υπουργικό την ιστορική μεταρρύθμιση για την κατάργηση του μονοπωλίου της κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συνθήκες είναι ώριμες και πιστεύω θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα συνοδευτεί από την ενίσχυση του κρατικού πανεπιστημίου και οι προϋποθέσεις που θα τεθούν θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα και δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε οικονομική δραστηριότητα.

Η προσοχή μας στρέφεται στους συμπολίτες μας. Τον Δεκέμβριο εκταμιεύονται 700 εκατ. στήριξη στους πιο αδύναμους, χρήματα που προκύπτουν από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

Η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε όχι μόνο με έκτακτα μέτρα αλλά και με μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος. Απο 1/1/2024 έρχονται αυξήσεις μισθών, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα σταματήσουν να έχουν παρακράτηση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Να συγχαρώ την επιτροπή ανταγωνισμού, χθες επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες. Οι αρχές μπορούν να διασφαλίσουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com