Μητσοτάκης: Θα κάνουμε πράξη στη δεύτερη τετραετία μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις – Πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετέβη λίγο μετά τις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε μαζί του, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει την εντολή.

“Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή για να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως νιώθει “βαριά την ευθύνη στους ώμους του”, υπενθύμισε ότι εξαρχής είχε θέσει ως στόχο την σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης και δεσμεύθηκε εκ νέου για τη δρομολογηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

“Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελέσματος”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Διεμήνυσε δε, με νόημα, πως η δημοκρατία μας είναι ώριμη να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις και χαρακτήρισε την οκτακομματική Βουλή “επιθανάτιο ρόγχο” της απλής αναλογικής.

Η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε από την πλευρά της, πως “η δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική” και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη “καλή δουλειά”.

Είχε προηγηθεί η παράδοση των επίσημων αποτελεσμάτων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Κώστα Τασούλα, ο οποίος πρώτος ενημερώθηκε σχετικά από την Καλλιόπη Σπανού.

Στις 13:00 θα γίνει και η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com