Mουσικοθεατρικά εργαστήρια στο Zp87

by Times Newsroom
εργαστήρι υποκριτικής με τη Βαλεντίνη Σιόβα @ Zp87

Το εργαστήρι θεάτρου του Zp87, συνεχίζει για 9η χρονιά να εξερευνά δρόμους που μας δίνουν τη δυνατότητα ν’ αμφισβητούμε, ν’ αποκαλύπτουμε και ν’ ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Η μαγική ικανότητα της μεταμόρφωσης που ενυπάρχει σε αυτήν την τόσο ουσιαστική τέχνη, μπορεί να μας φέρει γνώση και να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε.
Το εργαστήρι αφορά μια σειρά μαθημάτων που χωρίζονται σε δύο κύκλους :
-Α’ κύκλος Με αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις διευρύνουμε την παρατηρητικότητά μας και τη συγκέντρωση μας, μαθαίνουμε ν’ αναλύουμε χαρακτήρες, να χειριζόμαστε τη φωνή μας, το σώμα και τη φαντασία μας, να εξασκούμε τον ρυθμό μας, ν’ απελευθερώνουμε την έκφρασή μας και να στοχεύουμε στην ομαδική επικοινωνία και συνεργασία.
-Β’ κύκλος Πρακτική εφαρμογή πάνω σε γνωστό κείμενο του ελληνικού ή παγκόσμιου δραματολογίου, όπου στο τέλος της χρονιάς θα οδηγηθούμε σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Ζp87.
Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε αρχάριους/ες και μη και δεν αφορά μόνο όσες, όσους και όσ@ θέλουν να συμμετέχουν σε μια παράσταση, αλλά και όσ@ θέλουν να γνωρίσουν τη θεατρική διαδικασία και να συμμετέχουν σε αυτήν με οποιοδήποτε τρόπο (σκηνογραφία, κοστούμια, μουσική, φώτα, φωτογραφία κ.λ.π.)

Ζωοδόχου Πηγής 87, Νεάπολη- Εξάρχεια, Αθήνα
Κάθε Δευτέρα 8:00 μ.μ-10:00μ.μ.
Έναρξη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 8:00μ.μ.
***Η παράσταση του έργου «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» των Franca Rame, Dario Fo που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στα πλαίσια της προηγούμενης χρονιάς του εργαστηρίου, θα επαναληφθεί την Παρασκευή 7 & το Σάββατο 8  Οκτωβρίου στις 9.00μ.μ.
Πληροφορίες και εγγραφές :
[email protected]
fb :Valentini Siova
τηλ.6972267317
Εγγραφές θα γίνονται μέχρι το τέλος Οκτώβρη

Βαλεντίνη Σιόβα

Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής γραφής, κινηματογραφικού και τηλεοπτικού σεναρίου. Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του καλλιτεχνικού χώρου Zp87 κι έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project” μια παράσταση για τη μετανάστευση, την παράσταση «Εθεάθην μισός» βασισμένη στην ομότιτλη ποιητική συλλογή του Γιάννη Κωσταρή από τις εκ. ΚΕΔΡΟΣ, την παράσταση με jazz μουσική «LOVE AFFAIR» – μια προσαρμογή της ιστορίας από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, όπου συμμετείχαν βοκαλίστες και μουσικοί της σύγχρονης jazz σκηνής. Έχει γράψει κι έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις για παιδιά «Στη χώρα του Αλλαζοτάν» βασισμένη στις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου και «Ο Λαγός και η Χελώνα φόρεσαν μια παντελόνα» βασισμένη στο μύθο του Αισώπου, καθώς και τους στίχους των τραγουδιών τους. Με το εργαστήρι υποκριτικής του Zp87 στο οποίο διδάσκει τα τελευταία χρόνια, έχει παρουσιάσει το «Γραφείο Λογοκρισίας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang, «Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ε. Ιονέσκου, ο «Σπιούνος» του Μπ. Μπρεχτ, «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία» των Franca Rame & Dario Fo κ.α. Έχει κάνει θεατρικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς κι έχει επιμεληθεί αρκετές μουσικές παραστάσεις.

εργαστήρι εκφραστικότητας και σκηνικής παρουσίας με τον Γιάννη Κωσταρή @ Zp87

Η σκηνική έκφραση είναι μια απελευθερωτική και συναρπαστική διαδικασία έκφρασης, αλλά πολλές φορές η φωνή και το σώμα μας είναι μπλοκαρισμένα και δεν ακολουθούν τις επιθυμίες μας.
Στο εργαστήρι αυτό θα διερευνήσουμε τα εξής πεδία:
-Με ποιο τρόπο αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε τον στίχο;
-Πως “πιάνουμε” την ατμόσφαιρα και το κλίμα του κάθε τραγουδιού;
-Πως συνδέεται ο λόγος με τη μουσικότητα;
-Τι ρόλο παίζει ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός στην απελευθέρωση της έκφρασής μας;
-Πως μπορεί να λυθεί το σώμα ώστε να στηρίξει τη φωνή;
-Πως μπορούμε να νικήσουμε την αμηχανία και τις ανασφάλειες μας, ώστε να σταθούμε πιάνω σε μια σκηνή;
-Πως επικοινωνούμε με το κοινό την ώρα της παράστασης και πως “περνάμε” κάτω το τραγούδι;
Αυτά κι ακόμα περισσότερα που θα προκύψουν από την ζωντανή ζύμωση και επαφή θα μας απασχολήσουν σε αυτό το δημιουργικό εργαστήρι έκφρασης και επικοινωνίας.
*Το εργαστήρι αυτό δίνει πληροφορίες φωνητικής τεχνικής, αλλά κυρίως επικεντρώνεται στην εκφραστικότητα, τη σκηνική παρουσία και την επικοινωνία.
*Εξάσκηση με μικρόφωνο και στο τέλος της χροιάς παρουσίαση παράστασης
Εκτός από τραγούδι μπορεί κάποιος να επιλέξει να δουλέψει παράλληλα ένα ποίημα ή ακόμα κι έναν θεατρικό μονόλογο.
Κάθε Τρίτη 7.00μ.μ.-9.00μ.μ.
έναρξη μαθημάτων Τρίτη 4 Οκτώβρη
~Πληροφορίες και δηλώσεις συμμέτοχης στο email
[email protected]
fb: Yiannis Kostaris
τηλ. 6980665404
Εγγραφές θα γίνονται μέχρι το τέλος Οκτώβρη
 

Γιάννης Κωσταρής

Σπούδασε ιστορία στη Φιλοσοφική σχολή, θέατρο στη Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και φωνή στο Εθνικό ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια Υποκριτικής και Φωνητικής στη Νέα Υόρκη στο HBC studio και στο Jack Eppler’s Private Vocal Studio.’Έχει συνεργαστεί με διάφορες θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα στην Αθήνα και στην Αμερική. 

Το 2011 δημιούργησε μαζί με την Βαλεντίνη Σιόβα τον χώρο έκφρασης και τεχνών Zp87.
Το 2012 έγραψε την μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”, στην οποία και πρωταγωνίστησε για 3 περίπου χρόνια. 
Το 2014 δημιούργησε το μουσικό σχήμα “Η Μεσόγειος είναι η Γη”, μια μπάντα που διασκευάζει παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου, με δεξιοτέχνες μουσικούς.
Μέσα στο 2017 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο “Εθεάθην μισός” από τον εκδοτικό οίκο “ΚΕΔΡΟΣ”.
Το 2018 και 2019 παρουσίασε την μουσική παράσταση “Σταθμοί στο ελληνικό τραγούδι”
Μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ο τόπος”

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com