«Καλάθι της νοικοκυράς» με 50 προϊόντα: Ποια θα περιλαμβάνει – Πού θα «ανεβαίνει»

Διευκρινίσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης

by Times Newsroom

Με το «καλάθι της νοικοκυράς» θα προσπαθήσει το υπουργείο Ανάπτυξης να να συγκρατήσει τις τιμές σε 50 βασικά προϊόντα, μετά από συμφωνία την Τετάρτη (5/10) ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τα σούπερ μάρκετ. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Άδωνις Γεωργιάδηςεξήγησε το υπουργείο Ανάπτυξης θα ορίσει τις 50 κατηγορίες προϊόντων που πρέπει να περιλαμβάνει αυτό το καλάθι «όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σε άλλες χώρες για στατιστικούς λόγους».

Θα δοθεί η οδηγία για τις 50 κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες γάλα, τυρί, κρέας, απορρυπαντικά κ.ο.κ. «και μετά κάθε αλυσίδα σούπεα μάρκετ θα μπορεί να βάλει τα προϊόντα που θα διαλέγει και στις τιμές που θα θέλει», εξήγησε.

Η λίστα με το «καλάθι της νοικοκυράς», όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης «θα ανεβαίνει στον e-katanalotis» με τον υπουργό Ανάπτυξης να προσθέτει ότι «θα δοθεί μάχη μέσω αυτής της λίστας να μην ανεβαίνουν, να ανεβαίνουν κατ’ ελάχιστον οι τιμές».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «μόνο το τελευταίο 6μηνο μετρήσαμε τους ελέγχους που εκανε η ΔΙΜΕΑ είναι 3.283, και έχουν επιβληθεί 280 πρόστιμα και πάνω από 300.000 ευρώ σε πρόστιμα που όλα έχουν εισπραχθεί, ένα ποσοστό 6% στην παραβατικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή