Μπίλνκεν για την απαγόρευση των αμβλώσεων: Θα συνεχίσουμε να προάγουμε τα δικαιώματα αναπαραγωγικής υγείας στον κόσμο

«Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι σε αυτήν την δέσμευση»

by Times Newsroom

Μετά τον Τζο Μπάιντεν κι ο Άντονι Μπλίνκεν τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, παρά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για ανάκλησή του μετά από 50 χρόνια.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «θα παραμείνει εντελώς αποφασισμένο να διευκολύνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας και να προάγει τα δικαιώματα αναπαραγωγικής υγείας στον κόσμο», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο Άντονι Μπίνκεν διαβεβαιώνει επίσης ότι οι υπηρεσίες του «θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν» ώστε το σύνολο των εργαζομένων στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας «εκεί όπου διαμένει».

«Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι σε αυτήν την δέσμευση», υπογραμμίζει.

Την Παρασκετυή, το πολύ συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο έθαψε το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ, ακυρώνοντας την εμβληματική απόφασή του «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973 για την εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης και επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις. Τουλάχιστον 7 πολιτείες έθεσαν σε ισχύ εντός της χθεσινής ημέρας την απαγόρευση αυτή.

Ηγέτες συμμαχικών χωρών των ΗΠΑ, όπως ο Καναδάς, η Βρετανία και η Γαλλία εξέφρασαν τη λύπη τους για μια οπισθοδρόμηση με αυτήν την απόφαση που τοποθετεί τις ΗΠΑ ενάντια στο ρεύμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών, ιδιαίτερα των ανεπτυγμένων χωρών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή