Να λυθούν τα προβλήματα των σχολείων στη Γερμανία

Αρκετά με τα ευχολόγια και τους επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς

by Times Newsroom

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Η εκπαίδευση στα Ελληνόγλωσσα σχολεία της Γερμανίας αποτελεί μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα. Επιτελεί ένα διπλό έργο – μορφωτικό και πολιτισμικό.

Δυστυχώς όμως τα προβλήματα πνίγουν την προσπάθεια αυτή. Η λειτουργία των σχολείων είναι ελλειμματική, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός μαθητών και μαθητριών που τα επιλέγουν είναι σημαντικός με τάσεις αυξητικές.

Η ΕΛΜΕ Ρηνανίας – Βετσφαλίας έχει θέσει μια ατζέντα αιτημάτων, με σκοπό την εξασφάλιση όρων μιας αποτελεσματικής λειτουργίας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να αφήσει την πάγια κενού περιεχομένου επικοινωνιακή πολιτική της: της υποσχολογίας και της αοριστολογίας, της δήθεν «μελέτης των προβλημάτων» μετά από 5 έτη διακυβέρνησης! Τα προβλήματα προκύπτουν από την πολιτική της. Δεν είναι μεταφυσικό φαινόμενο. Το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου «Πυθαγόρας» στο Μόναχο, πριν μερικούς μήνες, είναι απτή απόδειξη του «ενδιαφέροντος» της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Απαιτούμε

  • Την έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών με σχέδιο βιωσιμότητας και όχι με λύσεις προχειρότητας και την επίλυση των δίκαιων εργασιακών τους ζητημάτων – με παράλληλη προϋπόθεση τη γνώση της Γερμανικής γλώσσας, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να προάγουν και τον ευρύτερο ρόλο του πολιτισμού μας στη Γερμανία.

  • Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η απαραίτητη παρουσία τους και να μην προκύπτουν κάθε χρόνο τα παρατηρούμενα μεγάλα κενά στη σχολική λειτουργία.

  • Τη διασφάλιση των απαραίτητων αιθουσών και των σχετικών υποδομών (βιβλιοθηκών, εργαστηρίων κλπ).

Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό έχει εθνική αποστολή!

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com