Να προστατευθεί από την Κ.Δ. και την Ε.Ε. ο Σενέρ Λεβέντ

Η καταδίκη του Σενέρ Λεβέντ ενδιαφέρει, ασφαλώς και την Κυπριακή Δημοκρατία, γιατί αφορά πολίτη της. Συνεπώς, η Λευκωσία, θα πρέπει να αντιδράσει στην καταδικαστική απόφαση και να προστατεύσει το πολίτης της.

by Times Newsroom

Η Θέση του «Φιλελεύθερου»

ΤΑ τουρκικά δικαστήρια καταδίκασαν ερήμην- για μια ακόμη φορά- σε φυλάκιση ενός έτους, τον εκδότη, διευθυντή και αρθογράφο της τουρκοκυπριακής εφημερίδος, «Αβρούπα», Σενέρ Λεβέντ. Η καταδίκη του συμπατριώτη μας, Σενέρ Λεβέντ, από δικαστήριο της Άγκυρας, αφορά άρθρο του με τίτλο «Οι Κούρδοι κι εμείς». Το κείμενο είχε εκληφθεί ότι περιέχει προσβολή κατά του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ως εκ τούτου του ασκήθηκε δίωξη στην Τουρκία. Ο Λεβέντ είχε καταδικαστεί παλαιότερα και πάλι ερήμην του στη Άγκυρα σε ένα χρόνο φυλάκιση για μια γελοιογραφία/κολάζ.

Ο ΙΔΙΟΣ ο Σενέρ Λεβέντ αναφερόμενος στην καταδίκη του έγραψε ότι «επειδή δεν πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν από τα δικά μας ‘’δικαστήρια’’, άρχισαν να μας δικάζουν ερήμην στην Άγκυρα… Άφησαν δίκαιη και ανεξάρτητη δικαστική εξουσία στην Τουρκία… Τη μηδένισαν… Τα δικαστήρια είναι στη διάθεση του Ταγίπ Ερντογάν…» Ο Σενέρ δεν είναι ο μόνος δημοσιογράφος, που διώκεται από το καθεστώς της Άγκυρας. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές. Αυτή είναι η δημοκρατία του Ερντογάν! Να διώκεται η ελεύθερη έκφραση και ο Τύπος.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του Λεβέντ έχει και ειδικά χαρακτηριστικά. Είναι Κύπριος πολίτης, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην από τουρκικό δικαστήριο. Είναι Κύπριος πολίτης, που δεν έπραξε οτιδήποτε παράνομο για να διώκεται, αλλά έχει βρεθεί στο στόχαστρο επειδή εκφράζει την άποψη του. Επειδή ασκεί κριτική στον ισλαμοφασίστα Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν ανέχεται την κριτική και τη διαφορετική άποψη. Αυτό, όμως, δεν είναι μόνο δικό του ζήτημα. Είναι όλων και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αξιολογεί αυτή την περίοδο την αναθέρμανση των σχέσεων της με την κατοχική δύναμη. Και τα θέματα της δημοκρατίας είναι θεμελιώδη για την Ένωση. Προδήλως ενδιαφέρει την Ε.Ε. η εξέλιξη αυτή, η καταδίκη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, Σενέρ Λεβέντ, επειδή και είναι Ευρωπαίος πολίτης.

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ του Σενέρ Λεβέντ ενδιαφέρει, ασφαλώς και την Κυπριακή Δημοκρατία, γιατί αφορά πολίτη της. Συνεπώς, η Λευκωσία, θα πρέπει να αντιδράσει στην καταδικαστική απόφαση και να προστατεύσει το πολίτης της. Και θα πρέπει να τον προστατεύσει αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει. Νομικά και πολιτικά. Αξιοποιώντας στο έπακρο και τα εργαλεία, τα οποία προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να υπάρξει απάντηση στις τουρκικές αυθαιρεσίες και στις αντιδημοκρατικές, σκοταδιστικές, μεθόδους της κατοχικής δύναμης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com