Νέα κοινοβουλευτική ομάδα οι “11” και οι εναπομείναντες στον ΣΥΡΙΖΑ αγωνιούν…

Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους έντεκα βουλευτές που αποχώρησαν μετατρέπεται η σημερινή ημέρα.

by Times Newsroom

Οι έντεκα αποχωρήσαντες κάνουν ό,τι μπορούν για να μετατρέψουν σε μεγάλο πολιτικό γεγονός την αποψινή παρουσίαση του ονόματος της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, ενώ η Κουμουνδούρου ψάχνει τον τρόπο να δημιουργήσει ένα γεγονός για τον Στέφανο Κασσελάκη, ώστε να τους «κλέψει» δημοσιότητα.

Το Σεράφειο αναμένεται να είναι κατάμεστο σήμερα από φίλους και μελλοντικούς ψηφοφόρους της ομάδας των «11», ενώ το όνομα δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, με το «Μπροστά Αριστερά» που έχει εμφανιστεί από διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου να είναι πιθανό.

Σκοπός των «11» είναι η αποψινή εκδήλωση να αποτελέσει το ξεκίνημα, τη νέα αρχή του πολιτικού τους εγχειρήματος, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη πρώτη στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το φορολογικό σύστημα, και στη συνέχεια στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούνται ακόμα 2-3 ονόματα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το νέο όνομα θα είναι το πολύ δύο λέξεις, η μία εκ των οποίων θα είναι η «Αριστερά».
Απόψε στο Σεράφειο, θα υπάρξουν μερικές σύντομες τοποθετήσεις και ακολούθως τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα επιχειρήσει να δώσει και το πολιτικό της στίγμα.

Χθες, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά το 2019 και καθηγητής στο ΕΜΠ, Νίκος Μπελαβίλας, με μία ανάρτηση στα social media, στην οποία δήλωνε: «Δεν πάει άλλο».

Επεται συνέχεια αποχωρήσεων, όπως επιβεβαίωσε χθες ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε ότι ο ίδιος και τουλάχιστον άλλος ένας ή δύο πρώην ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπούν πλέον στην Ευρωβουλή τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτείται υπό τον Αλέξη Χαρίτση.

«Θέλοντας να είμαι συνεπής με το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω τον νέο χώρο των “11” και στο Ευρωκοινοβούλιο, θα εκπροσωπήσω αυτόν το χώρο», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης. «Δεν ξέρω πόσο θα παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας σιωπηλός. Εγώ κρατώ από τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο έχουμε συμπορευτεί δεκαετίες, ότι είναι ο πρωταγωνιστής της ανόδου από το 5% στους κυβερνητικούς ρόλους, αυτά που πέτυχε ως πρωθυπουργός, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, που ήταν συλλογική ευθύνη. Δεν νομίζω ότι η στάση του ταυτίζεται με όσα κάνουν ο νέος πρόεδρος και η νέα ηγετική ομάδα», εκτίμησε ο κ. Παπαδημούλης.
«Επικοινωνούμε με πολλά στελέχη που θα στηρίξουν τη νέα προσπάθεια. Ο Κασσελάκης απαξίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε από τον πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει το τελευταίο διάστημα με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι σεβαστή η στάση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά εμείς έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις μας αυτόνομα και αυτόβουλα. Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ σε ερώτηση αν θα υπάρξει συμπόρευση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν απέρριψε την πρόταση για την απλή αναλογική, έδειξε ότι δεν λειτούργησε επ’ ωφελεία της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, τόνισε όμως ότι «πρέπει να κοιτάμε και το μέλλον. Προφανώς πρέπει να υπάρξει στο μέλλον συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων».

«Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον πρόεδρο», δήλωσε από την πλευρά της η άτυπη επικεφαλής της ομάδας των παλιών προεδρικών, Ολγα Γεροβασίλη.

Αχτσιόγλου: Κάποιοι εκτέλεσαν «συμβόλαιο» υπέρ Κασσελάκη

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η δημόσια καταγγελία της Εφης Αχτσιόγλου στην «ΕφΣυν» ότι «κάποιοι ανέλαβαν να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο το οποίο υπηρέτησε τον κ. Κασσελάκη και στηρίχθηκε από εξέχοντα στελέχη της ηγετικής του ομάδας», που φέρνει στο προσκήνιο τις πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» ότι τα στελέχη του επιτελείου Κασσελάκη ετοιμάζουν «βρόμικο» πόλεμο κατά των πρώην συντρόφων.

«Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δεν αποδοκίμασε, ούτε καταδίκασε αυτή την πρακτική και όσους από το περιβάλλον του τη στήριξαν. Μάλιστα -και αυτό είναι μία ακόμα απόδειξη της μη δυνατότητας πολιτικής συμβίωσης-, η αθλιότητα περί υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε και μετά την εκλογή προέδρου με την καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», είπε επί λέξει η κ. Αχτσιόγλου.
Στις πληροφορίες -και του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής»- ότι σκέπτεται και σχεδιάζει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την απόρριψη του αιτήματός του για έκτακτο συνέδριο, απάντησε χθες ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τεμπονέρας, που υποβάθμισε το περιστατικό της αποχώρησης του κ. Κασσελάκη από την Πολιτική Γραμματεία, αλλά επιβεβαίωσε εμμέσως ότι οφειλόταν στην κριτική που άκουσε, δήλωσε «δεν τίθεται θέμα», όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρέπεμψε ωστόσο στο Συνέδριο και δήλωσε ότι σέβεται την επιλογή όσων αποχώρησαν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com